Abiznis

Sindikat Budvanske rivijere: Cilj nagrade poboljšanje statusa zaposlenih

br
S
indiklna organizacija Budvanske rivijera saopštila je da su tačni navodi da je odlukom Odbora direktora, na predlog Sindikalne organizacije, određena isplata stimulativne nakande, kao nagrade za rad u 2013. godini, kao što je bila praksa i prethodnih godina.

Sindikat Budvanske rivijere: Cilj nagrade poboljšanje statusa zaposlenih
Portal AnalitikaIzvor

- Cilj ove nagrade je prevashodno poboljšanje socijalnog statusa zaposlenih, uz napomenu da se zarada zaposlenih, iako je društvo pozitivno poslovalo, zadržala na nivo zarada za 2007. godinu, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, svojim nesebičnim zalaganjem i radom, naročito tokom trajanja turističke sezone, zaposleni znatno doprinose u ostvarivanju dobiti društva. Tokom trajanja turističke sezone, svi zaposleni rade duže od punog radnog vremena, za vrijeme državnih i vjerskih praznika i u neradne dane i ostvare mnogo više radnih sati od zakonom utvrđenih.

- Ističemo da se, zbog ušteda u poslovanju, zaposlenima nakon isteka godišnjeg odmora zarada zaposlenih umanjuje 30 odsto, na osnovu zaključenog Sporazuma između Sindikalne organizacije i poslodavca. Navodi u ovom saopštenju su tačni, što se može utvrditi na osnovu raspoložive dokumentacije kod nadležnih službi Društva, ali ne mogu biti argument za isplatu dividende, već samo za vrednovanje rada zaposlenih u Hotelskoj grupi. Na kraju podsjećamo da su zaposleni ujedno i akcionari društva, te da veoma vode računa o njegovom poslovanju, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika