Abiznis

EPCG: Uništene nikšćike topole

topoleok
U
slijed izuzetno loših vremensih prilika, jakog vjetra i intezivnog atmosferskog pražnjenja infrastruktura EPCG , na području opština Plužine, Nikšić, Žabljak i Podgorica pretrpjela je određena oštećenja, saopšteno je Portalu Analitika iz EPCG.

EPCG: Uništene nikšćike topole
Portal AnalitikaIzvor

Trenutno je bez napajanja opština Plužine zbog oštećenja na 35 kV dalekovodu Brezna – Plužine. Ekipe su na terenu tako da očekujemo da će oštećenje biti ubrzo sanirano.

Jak vjetar je sinoć uništio i značajan dio šume topola u okolini Krupca. Prema informacijama kojima trenutno raspolažemo vjetar je oborio gotovo polovinu stabala, takođe je značajan broj stabala pomjeren iz korijena. Elektromreža na tom području je uništena, zbog čega će u narednom periodu bez napajanja biti Poklonci. Nadležne službe EPCG i lokalne samouprave će procijeniti štetu, a u međuvremenu će se pristupiti raščišćavanju terena i planiranju daljih radova u cilju revitalizacije tog prostora.

Šuma topola je stara više od pola vijeka, a područje je pošumljeno kako bi se spriječila eventualna erozija tla u okolini vještačke akumulacije Krupac.

Oštećenja na mreži je nemoguće sanirati do raščišćavanja terena, a na čemu ekipe EPCG i Opštine Nikšić već intezivno rade.

 

Portal Analitika