Politika

DPS: DF državni uspjeh pokušava da predstavi kao "propast"

2506dps_logo
P
oruke koje je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen saopštio nakon sastanka šefova diplomatija zemalja članica ovog saveza uspjeh su za Crnu Goru i pohvalne za visok nivo sprovedenih reformi u ispunjavanju standarda alijanse, saopštila je Demokratska partija socijalista.
DPS: DF državni uspjeh pokušava da predstavi kao "propast"
Portal AnalitikaIzvor


"Kao garant bezbjednosti, stabilnosti, očuvanja terirorijanog integriteta i suvereniteta države i stabilnog ekonomskog razvoja, NATO će kroz najavljeno dalje intenziviranje razgovora Crnoj Gori omogućiti da još uspješnije nastavi reforme u ključnim oblastima", ističu u DPS-u.



Kako navode, ispunjavanje NATO standarda u svim oblastima društvenog i političkog života treba da ostane glavni prioritet državne politike Crne Gore, kako bi se kroz ispunjavanje tih ciljeva dostigao viši standard života svih građana, a ne samo kao puko ispunjavanje forme za prijem u savez.



"Potpuno očekivano, prvi su se oglasili predstavnici Demokratskog fronta, političke grupacije u nestajanju. Takođe očekivano, državni uspjeh su pokušali da predstave kao „propast“, zaboravljajući pritom da su upravo oni ti koji se svim silama bore protiv ulaska u NATO. Zato namjerno prećutkuju ključnu poruku sa sastanka NATO ministara – Crna Gora ne mora dugo čekati na prijem u NATO, čak ni do narednog samita", zaključuje se u saopštenju DPS-a dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika