Politika

LAZOVIĆ: Ukoliko uskoro ne usaglasimo platformu sa Pozitivnom, SDP započinje pregovore sa DPS-om

2506lazovic
Dr Vujica Lazović, predsjednik Opštinskog odbora SDP-a i šef pregovaračkog tima te partije za razgovore o konstituisanju vlasti u Podgorici istakao je da, ukoliko u narednih nekoliko dana ne bude usaglašena platforma sa Pozitivnom Crnom Gorom, Socijaldemokratska partija će početi pregovore sa DPS-om.

LAZOVIĆ: Ukoliko uskoro ne usaglasimo platformu sa Pozitivnom, SDP započinje pregovore sa DPS-om
Portal AnalitikaIzvor

-Ako u narednih nekoliko dana se ne usaglasimo sa Pozitivnom Crnom Gorom oko platforme za pregovore o formiranju vlasti u Podgorici, SDP će početi pregovore sa DPS-om, kao što smo i ranije najavljivali, rekao je Lazović u izjavi za Portal Analitika.

-Što se tiče pregovaračke platforme, mi iz SDP-a nemamo dilema: ona mora bazirati na temeljnim programskim opredjeljenjima SDP koje smo usvojili u predizbornom koalicionom sporazumu sa Pozitivnom Crnom Gorom, kazao je Lazović.

Potpredsjednik SDP ocjenjuje da odluka Savjeta ministara NATO o uslovnom pozivu za članstvo Crne Gore u Alijansi neće se bitnije odraziti na unutrašnje-političke odnose.

-Evroatlanske integracije su srž politike SDP-a, članstvo u NATO je naš programski cilj i potrebno je da naporno radimo da bi Crna Gora postala članica NATO. Zato SDP neće mijenjati strateška opredjeljenje, ocijenio je Lazović.

Pregovarački timovi Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore počeli su u subotu 21. juna pregovore o zajedničkoj platformi za formiranje lokalne vlasti u Podgorici, ali do sada nije postignut dogovor o zajedničkom nastupu ELPCG prema drugim političkim subjektima u Skupštini Glavnog grada.

Portal Analitika