Politika

Rasmusen: Odluka NATO-a je pozitivna za Crnu Goru

rasmusen
O
dluka šefova diplomatija zemalja članica NATO-a da se sa Crnom Gorom intenziviraju razgovori o njenom članstvu u Alijansi, pozitivna je za zvaničnu Podgoricu, ocijenio je generalni sekretar tog saveza, Anders Fog Rasmusen.

Rasmusen: Odluka NATO-a je pozitivna za Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Rasmusen je na konferenciji za novinare rekao da naša država ne mora da čeka naredni Samit NATO-a, nakon ovogodišnjeg u Velsu, da bi dobila poziv za članstvo.

“Poziv za članstvo znači da je vrijeme za finalne razgovore i pripremu dokumenata, ali ta odluka ne mora da bude donesena na Samitu, već je i ministri mogu donijeti. Bilo bi prerano da se sada prave bilo kakve procjene, ali šefovi diplomatija će do kraja 2015. ocjenjivati da li je vrijeme za poziv i donijeće odluku o tome”, rekao je on.

Generalni sekretar je najavio intenzivni dijalog sa Crnom Gorom, kako bi naša zemlja što prije dostigla neophodne standarde za članstvo.

Rasmusen je ranije danas rekao da će NATO sa Crnom Gorom početi intenzivne i usredsređene razgovore, kao i da će do kraja 2015. odlučiti Alijansa odlučiti da li da nas pozove u savez. (Portal RTCG)

 

Portal Analitika