Politika

KALUĐEROVIĆ: Podrška i priznanje za napredak Crnoj Gori

1706kaludjerovic
D
ogovor ministara NATO-a da će Alijansa sa Crnom Gorom otvoriti intenzivne i fokusirane razgovore i da će odluka o članstvu biti donešena najkasnije do kraja naredne godine, izraz je pune podrške Crnoj Gori i priznanje za napredak i rad, ocijenjeno je iz Vlade.

KALUĐEROVIĆ: Podrška i priznanje za napredak Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Generalni sekretar Alijanse, Anders Fog Rasmusen, saopštio je da Crna Gora ove godine neće biti pozvana da uđe u NATO.

- Dogovor ministara NATO-a da će Alijansa sa Crnom Gorom otvoriti intenzivne i fonkusirane razgovore, kao i da će odluka o članstvu biti donešena najkasnije do kraja naredne godine, razumijem kao izraz pune podrške Crnoj Gori i priznanje za njen dosadašnji napredak i rad - ocijenioje nacionalni koordinator za NATO, Nebojša Kaluđerović.

On je agenciji MINA kazao da to istovremeno znači da se o formalizovanju članstva Crne Gore u NATO neće čekati sledeći samit, “što je samo po sebi priznanje koje Crna Gora zaslužuje i u ovim kompleksnim međunarodnim uslovima”.

- Izjava generalnog sekretara Rasmunsena predstavlja jasnu potvrdu dinamike poslednje faze priključenja, odnosno procesa koji se, iako specifičan u odnosu na prethodne talase proširenja, uklapa u cjelini u ono što smo mi projektovali svojom politikom članstva u NATO - rekao je Kaluđerović.

Portal Analitika