Fudbal

FIFA pokrenula istragu protiv Suareza!

UjedSuarez1
S
vjetska kuća fudbala saopštila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv urugvajskog reprezentativca Luisa Suareza, i to zbog činjenice da je ugrizao za rame italijanskog defanzivca Đorđa Kjelinija u meču njihovih timova u okviru trećeg kola Svjetskog prvenstva.

FIFA pokrenula istragu protiv Suareza!
Portal AnalitikaIzvor

Taj incident je promakao glavnom sudiji, Marku Rodrigezu, ali kako je svjetska javnost burno reagovala poslije TV snimaka koje pokazuju da je Suarez zaista uradio to za šta ga je Kjelini optužio, FIFA je riješila da pokrene postupak.

Kako se navodi u saopštenju Federacije međunarodnih fudbalskih asocijacija, od samog Suareza i urugvajskog Saveza zatraženo je da se po hitnom postupku, do ovog, 25. juna, i to do pet popodne po brazilskom vremenu, izjasne o incidentu.

FIFA je ovom prilikom naglasila da ima pravo da sankcioniše aktere fudbalskih mečeva čak i ako njihovo problematično ponašanje promakne sudijama, a u obzir mogu da se uzmu ne samo izvještaji arbitara, već i ostalih učesnika utakmice, svjedoka, materijalni dokazi, kao i audio i video snimci.

UjedSuarez2
Portal Analitika