Politika

Njemačka dosljedna politici proširenja

fisherVujan
O
dlazeći ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Pius Fišer, ponovio je podršku svoje zemlje politici proširenja EU i otvorenih vrata NATO-a, što je, kako je kazao, velika šansa za uspjeh crnogorskih integracija. Fišera je, u oproštajnu posjetu, primio predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Njemačka dosljedna politici proširenja
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, iskazao visoko poštovanje za podršku Njemačke procesu evropskih i evroatlanskih integracija Crne Gore.

Naše bilateralne odnose ocijenio je kvalitetnim, uz spremnost da ih zajednički unaprjeđujemo. Visoko je vrjednovao njemačke investicije u Crnoj Gori i pomoć opštinama, posebno u oblasti zaštite životne sredine.

- Predsjednik je istakao doprinos Istočnog odbora njemačke privrede promociji ekonomske saradnje dvije države. Takođe, odao je priznanje ličnom doprinosu ambasadora Fišera u razvoju takvih odnosa - navodi se u saopštenju.

Fišer je istakao da je svjedok vrijednih dostignuća Crne Gore u evropskim i NATO integracijama, potvrđujući podršku Njemačke politici proširenja EU i otvorenih vrata NATO-a, što je velika šansa za uspjeh naših integracija.

On je iskazao uvažavanje za dosadašnja dostignuća u saradnji Crne Gore i Njemačke i spremnosti da se ona dalje unaprjeđuje.

predsjednik.me

Portal Analitika