Svijet

Šokantna reklama o opasnostima u saobraćaju (VIDEO)

2306sokantnareklama
"Doe Road Safety" iz Sjeverne Irske objavio je reklamu kojom upozorava na opasnosti koje prijete djeci u saobraćaju. Međutim, uznemirujući video je naišao na šok gledalaca i cenzora koji su odlučili da je televizije ne smiju emitovati prije 21 sat.

Šokantna reklama o opasnostima u saobraćaju (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor


Naime, mnogi kritičari su zaključili da jednominutna reklama u kojoj možemo vidjeti automobil koji ulijeće među djecu na pikniku dok u pozadini svira "Sweet Child o' Mine" Guns N' Rosesa, djeluje kao nešto izvučeno iz horor filmova, piše Index.



Ideja kampanje je da ukaže na alarmantni broj djece predškolske dobi koja su nastradala u saobraćaju u posljednjih 15 godina.



I dok su neki pohvalili šokantnu reklamu, drugi autore kritikuju zbog nastojanja da ponašanje vozača "poprave" korištenjem zastrašujućih prizora.



Međutim, policija i političari stali su na stranu autora rekavši da je cilj kampanje na neugodan način pokazati stvarne opasnosti prebrze vožnje.



"Većinu gledalaca reklama bi mogla da šokira, ali vjerujemo da ljudi moraju biti svjesni realnosti i posljedica svojih postupaka", zaključuje pomoćnik narednika policije Stiven Martin.

nezavisne.com

Portal Analitika