Politika

ELPG će pregovarati sa DPS-om; JASAVIĆ: Nije bilo zaključaka o pregovorima sa drugim subjektima

pcg_sdp_logo
K
oalicija Evropsko lice Podgorice će, nakon što bude usaglašena zajednička platforma Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore, pregovarati i sa Demokratskom partijom socijalista o formiranju lokalne vlasti u Podgorici, saznaje Portal Analitika.

ELPG će pregovarati sa DPS-om; JASAVIĆ: Nije bilo zaključaka o pregovorima sa drugim subjektima
Portal AnalitikaIzvor

Takav zaključak se nametnuo nakon prvog sastanka  pregovaračkih timova dvije stranke u subotu koje su predvodili Vujica Lazović i Azra Jasavić a na kojem, prema saznanjima Analitike, nije bilo eksplicitnog protivljenja razgovorima sa DPS-om. Razgovori o zajedničkoj platformi trebalo bi da budu nastavljeni tokom ove nedelje i, procjenjuje se, dogovor dvije partije biće parafiran najkasnije do subote.

azra_jasavic
Protivljenje dijela Pozitivne Crne Gore bilo kakvim pregovorima sa DPS-om postavilo se kao  ključni problem prilikom usaglašavanja zajedničke platforme između dvije stranke. Iz Pozitivne su ranije, nakon sjednice Predsjedništva koja je održana 8. juna, saopštili da neće da pregovaraju sa DPS-om.

- Jedina dilema o kojoj se vodila rasprava je da li zaključkom Predsjedništva definisati da Pozitivna nema namjeru ni da razgovara ni pregovara sa DPS-om ili to saopštiti javnosti kroz javno obraćanje, kazali su ranije u zajedničkom saopštenju predsjednik Pozitivne Darko Pajović i poslanik Mladen Bojanić. Bojanić je zajedno sa poslanikom te stranke Dritanom Abazovićem bio tvrd u stavu da sa DPS-om nema pregovora.

Predsjednica Odbora Glavnog grada Pozitivne Azra Jasavić - upitana da li je podgorički odbor Pozitivne donio odluku da se ipak pregovara sa DPS-om - kazala je za Portal Analitika da nikakvog glasanja niti zaključaka na temu pregovora sa drugim subjektima nije bilo.

- Gradski odbor Glavnog grada Pozitivne je imenovao pregovarački tim koji ima mandat da kolegama iz SDP-a i nosiocu liste predstavi stranačke stavove u vezi sa formiranjem vlasti u Podgorici i principe koje cijeni da treba da se nađu u pregovaračkoj platformi. Nakon završetka razgovora sa SDP-om i nosiocem liste, pregovarački tim će informisati Gradski odbor o sadržini razgovora i tekstu objedinjene platforme, kada će Gradski odbor zauzeti stav o istoj. Na Gradskom odboru nikakvog glasanja niti zaključaka na temu pregovora sa drugim subjektima nije bilo, zaključila je Jasavić.

N.Z.

Portal Analitika