Svijet

U Grčkoj zaplijenjeno dvije tone heroina

2206Grcka
G
rčka policija zaplijenila je, u prethodnih deset dana, više od dvije tone heroina, što je rekord u Evropi, saopštile su tamošnje vlasti.

U Grčkoj zaplijenjeno dvije tone heroina
Portal AnalitikaIzvor

Blizu jedne tone heroina otkriveno je u skladištu blizu Atine u petak, a prethodno je 12. juna policija zaplijenila više od jedne tone te droge, takođe u jednom skladištu u glavnom gradu.

Ministar trgovačke mornarice Miltiadis Varvicioti izjavio je danas da je to "najveća količina heroina ikada zaplijenjena u Evropi".

Grčka lučka policija saopštila je danas da je 986 kilograma heroina unijeto u Grčku, na tankeru koji je takođe zaplijenjen u petak. Tanker je plovio pod zastavom Togoa, a u vlasništvu je još neimenovane grčke kompanije.

U vezi s tim, u Koropiju 40 kilometara od Atine, 14 ljudi je privedeno - 10 članova posade broda, od kojih pet Turaka, jedan Grk, šef firme u čijem je vlasništvu tanker, kao i još tri osobe, prenio je Rojters.

Grčka policija je 12. juna zaplijenila 1.113 kg heroina u jednom skladištu u Atini, u akciji koja je bila koordinirana s američkim vlastima. Taj heroin trebalo je da bude transportovan kamionom iz Grčke ka evropskom tržištu, navodi Rojters.

Izvor i foto: rtcg.me

 

Portal Analitika