Politika

MILOŠEVIĆ: Čekamo SDP, bićemo na vlasti u Podgorici

milosevicok
J
oš nijesmo dobili nijedan dokument od Socijaldemokratske partije SDP i ne znamo sadržaj njihovih platformi za pregovore, saopštio je politički direktor Demokratske partije socijalista DPS Tarzan Milošević.

MILOŠEVIĆ: Čekamo SDP, bićemo na vlasti u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

On je za Blic Crna Gora rekao da ne sumnja da će DPS biti vlast u Podgorici, a pregovore Socijaldemokratske partije i Pozitivne Cme Gore nije želio da komentariše, već im je samo poželio sreću.

Milošević je ponovio da je DPS na lokalnim izborima potvrdila svoju snagu.

„DPS je sama ili sa koalicionim partnerima ostvarila apsolutne pobjede ili potvrdila status najjače političke snage u 12 od 14 opština. U Plužinama i Rožajama nemamo vlast zbog specifičnosti te dvije opštine“, rekao je Milošević i dodao da je vlast do sada formirana u Plužinama, Šavniku, Žabljaku i Rožajama, a do kraja sljedeće nedjelje se očekuje da budu formirane skupštine opština u kojima nijesu ponavljani izbori.

Do 25. juna se moraju održati skupštine opština, osim u Danilovgradu, Tuzima, Bijelom Polju i Kolašinu, gdje su ponovljeni izbori.

„Da li će na tim skupštinama biti izabrani predsjednici i sekretari, zavisi od toga da li će do tog datuma doći do dogovora“, rekao je Milošević i podsjetio da se vlast u opštinama mora formirati 60 dana nakon izbora.

 

Portal Analitika