Društvo

OŠ "Meksiko" u narednih 10 godina dobiće 100.000 dolara

1806bar
M
eksička kompanija "PUNTO 2012“ i Osnovna škola "Meksiko“ u Baru, danas su ostvarile saradnju u vidu donacije školi i lansiranja domena .BAR od strane pomenute kompanije. Godišnja donacija u vrijednosti od 10.000 dolara, kao projekat društvene odgovornosti "PUNTO 2012“ prva je od planiranih 10, tako da će škola dobiti ukupno 100.000 dolara do 2024. godine.

OŠ "Meksiko" u narednih 10 godina dobiće 100.000 dolara
Portal AnalitikaIzvor

Domeni .BAR su namijenjeni ugostiteljskoj industriji i povezani su sa opštinom Bar zbog istoimenog naziva. Zoran Radojičić, glavni administrator Opštine Bar je naglasio da su veoma ponosi što je kompanija Punto 2012 odlučila da upravo OŠ “Meksiko” uruči ovu značajnu donaciju.

"Koja će im umnogome pomoći u stvaranju još kvalitetnijih uslova za obrazovanje. Takođe, veoma mi je drago što će građani Bara imati mogućnost da po povoljnijim uslovima registruju svoje sajtove na domenu .bar, što je i bio jedan od uslova lokalne samouprave prilikom prodaje pomenutog domena. Nadam se da će ova saradnja između Opštine Bar i kompanije Punto 2012 poslužiti kao dobar primjer i drugim uspješnim kompanijama da se uključe u unaprijeđenje i stvaranje još kvalitetnijih uslova za obrazovanje naše omladine“, kazao je Radojičić.

Saradnjom su zadovoljni i u meksičkoj kompaniji.

"Kompaniji PUNTO 2012, i meni lično, je neizmjerno drago što smo dogovorili ovu lijepu saradnju, i što imamo mogućnost da pomognemo Osnovnoj školi “Meksiko” i gradu Baru, baš kao što je naša država Meksiko to uradila sredinom prošlog vijeka. Sa zadovoljstvom konstatujem da ćemo u narednih 10 godina biti prisutni u životima mladih Barana, i da ćemo značajno moći da im pomognemo steknu bolje obrazovanje. Naš projekat internet domena .BAR je mlad projekat, baš kao i učenici Osnovne škole “Meksiko”, i ja nam, svima zajedno, želim da se za par godina opet sastanemo - oni kao uspješni mladi ljudi, a mi kao uspješan internet domen koji će postati dio svakodnevnice građana Bara. Takođe želim da naglasim da je Bar jedan od prvih gradova na svijetu koji je dobio svoj internet domen“ , izjavio je Aaron Grego, izvršni direktor kompanije PUNTO 2012.

Direktorica škole Elda Džanković-Ibrišimović je naglasila da prijateljstvo sa državom Meksiko traje tačno 60 godina, izgradnjom škole koja i danas nosi isto ime.

"Saradnja sa Meksičkom ambasadom je svih ovih godina bila zavidnom nivou, o čemu su mediji već pisali. Odluka vlasnika meksičke firme ,,Punto 2012“ da značajna sredstva donira upravo školi ,,Meksiko“ predstavlja još jedan dokaz tog prijateljstva. Upravo ova donacija pokazuje da prijateljstvo između dva naroda traje, uprkos vremenu, kao i kilometrima koji nas dijele. Sredstva koja će škola dobijati narednih 10 godina će nam omogućiti da planski ulažemo u nastavna sredstva neophodna za realizovanje savremenih potreba obrazovanja, uređenje enterijera, eksterijera i renoviranje dijelova škole. Ovaj događaj je i poziv svim društveno odgovornim pojedincima i organizacijama koji ulažu u našu zemlju da slijede primjer vlasnika ,,Punto 2012“ jer ulaganjem u obrazovanje ulažemo u sebe i svoju budućnost", kazala je ona.

Portal Analitika