Abiznis

Raspisan deseti oglas za prodaju imovine Radventa

186radventok
S
tečajna uprava Radventa, nekadašnjeg pogona nikšićke Željezare, raspisala je deseti oglas za prodaju cjelokupne imovine, po početnoj cijeni od oko milion EUR, 27 odsto nižoj od prethodne.

Raspisan deseti oglas za prodaju imovine Radventa
Portal AnalitikaIzvor

Stečajna uprava je zainteresovanim kupcima ostavila rok za dostavljanje ponuda do 18. jula do 16 sati. Otvaranje ponuda zakazano je za 21. jul u 11 sati u Privrednom sudu u Podgorici.

Ponude mogu dostavljati domaća i strana preduzeća i građani koji uplate depozit za učešće na javnom nadmetanju od pet odsto početne cijene. Potencijalni kupci koji ponude najveću kupoprodajnu cijenu imaće prednost prilikom izbora.

Smatraće se da su uslovi za otvaranje ponuda ispunjeni ukoliko u roku bude dostavljena barem jedna zatvorena pisana ponuda.

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača donijeće stečajni upravnik sedam dana nakon otvaranja ponuda.

Ponuđač čija ponuda bude izabrana kao najpovoljnija biće proglašen kupcem. On je dužan da u roku od deset dana sa stečajnim upravnikom potpiše kupoprodajni ugovor, kojim će biti određen rok za plaćanja, ne duži od pet dana.

Na prodaju je ponuđeno zemljište površine oko 15,7 hiljada kvadratnih metara, upravna zgrada, radionice, hala za regeneraciju mašinskih djelova i skladišta.

Zainteresovani kupci imovinu mogu pogledati svakog radnog dana od osam do 14 sati.

Stečaj u Radventu, čiji je vlasnik do sredine juna 2011. bila kompanija Montenegro Speciality Steels (MNSS), pokrenut je na zahtjev radnika, zbog duga od milion EUR.

Bankrot u Radventu proglašen je sredinom oktobra 2011, jer niko nije podnio plan reorganizacije. U stečajnom postupku više od 40 povjerilaca prijavilo je oko 2,5 miliona EUR potraživanja, od čega je priznato 2,33 miliona.

Osim radnika najveći povjerilac je država koja je prijavila više od milion EUR, a ostalo se odnosi na dobavljače.

Za razliku od Željezare, od koje MNSS potražuje skoro 60 miliona EUR, za Radvent bivši vlasnik nije prijavio potraživanja.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika