Društvo

Bingulac uručio zahvalnicu Amfilohiju

okbingulac
A
mbasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac uručio je danas zahvalnicu Mitropoliji crnogorsko-primorskoj za pomoć koju je pružila ugroženima od nedavnih poplava u Srbiji.

Bingulac uručio zahvalnicu Amfilohiju
Portal AnalitikaIzvor

Bingulac je zahvalnicu uručio mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju u zgradi Mitropilije na Cetinju.

Bingulac je zahvalio na nasebičnoj pomoći koju su sveštenstvo, monaštvo i vjerni narod Mitropolije pružili ugroženima od nedavnih poplava, saopšteno je iz MCP. Mitropolit Amfilohije je govorio o svojoj posjeti Obrenovcu tih dana.

Bingulac je posebno istakao slučaj kada je manastir Svetog Nikole na Pelevom brijegu sredstva namijenjena za svoju hramovsku slavu preusmjerio za pomoć postradalima od poplava i da je, dirnut tim gestom, posjetio manastir.

Nakon susreta sa mitropolitom ambasador Srbije je u izjavi Radio-Svetigori kazao da je zahvalnica koju je danas uručio Amfilohiju, ustvari zahvalnica srpskog naroda Mitropoliji za sve što je učinila za "braću u Srbiji u trenucima stradanja od poplava".

"Prateći tih dna kako se preko Mitropolije prikuplja i otprema pomoć ugroženima, ja sam imao osjećaj kao da je velika poplava pogodila ne Srbiju nego Crnu Goru. Nesreća ne poznaje granice, a takođe ni solidarnost ne poznaje granice. Još jednom, izražavam veliku zahvalnost Mitropoliji za sve što je u tim teškim trenucima učinila za srpski narod", kazao je ambasador Bingulac.

(rtcg.me)

 

 

Portal Analitika