Društvo

Rasvijetljeno sedam imovinskih delikata u Tivtu

tivat
S
lužbenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Odjeljenja bezbjednosti Tivat rasvijetlili su sedam imovinskih delikata za koji su osumnjičena četiri lica, saopšteno je iz Uprave policije.

Rasvijetljeno sedam imovinskih delikata u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se da su L.V. (26), rođen u Nikšiću a nastanjen u Tivtu, državljanin Republike Srbije N.V. (22) iz Novog Sada sa boravištem u Tivtu, i A.J, državljanin Bosne i Hercegovine iz Gradačca sa boravištem u Tivtu, početkom marta 2014. godine počinili krivično djelo teška krađa na način što su u naselju Kava – Opština Tivat provalili u kuću, vlasništvo D.M. iz Beograda, iz koje su otuđili više vrijednih stvari i predmeta. Dio otuđenih stvari je pronađen i vraćen vlasniku, dok se za preostallim dijelom traga.

Osumnjičeni V.U. (23) i M.D.ž. (24), rođeni u Kotoru a nastanjeni u Tivtu, su, kako se sumnja, počinili krivično djelo teška krađa u pokušaju tako što su se popeli na brod, vlasništvo S.K. iz Tivta, koji je bio usidren u blizini ostrva Sveti Mako, a potom odvalili vrata od kabine broda. Tada se, međutim, na brodu oglasio alarm, tako da su njih dvojica pobjegli.

Takođe se sumnja da je V.S. (46), državljanin Ruske Federacije iz Apatite, počinio krivično djelo krađa u Porto Montenegru na način što je sa jahte, vlasništvo M.Č. iz Dubrovnika – Republika Hrvatska, koja je bila ukotvljena u ovoj luci, otuđio bicikl veće vrijednosti marke „Blizzard“. Policijski službenici su pronašli i vlasniku vratili otuđeni bicikl.

Sumnja se i da je Đ.M. (34) iz Podgorice počinio krivično djelo krađa tako što je otuđio dio metalne konstrukcije šanka motokluba „Shark“ koji se nalazi u mjestu Župa u Tivtu.

Službenici OB Tivat su sva navedena krivična djela rasvijetli operativnim radom na terenu.

Protiv osumnjičenih su nadležnom tužiocu podnijete krivične prijave, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

 

Portal Analitika