Abiznis

VUJOVIĆ: Sredinom jula dinamika aktivnosti za spor sa CEAK-om

1706Vujovic
P
redsjednik Radne grupe zadužene za arbitražni spor sa bivšim vlasnikom KAP-a CEAK-om, po osnovu Ugovora o poravnanju, Branko Vujović rekao je za radio Antena M da je formirano Arbitražno vijeće, te da su postupci na samom početku.

VUJOVIĆ: Sredinom jula dinamika aktivnosti za spor sa CEAK-om
Portal AnalitikaIzvor

"Što se tiče arbitraže po osnovu tužbe po osnovu Ugovora o poravnanju tu ćemo vjerovatno polovinom jula od Arbitražnog vijeća dobiti dinamiku aktivnosti, kojom će biti predviđen rok do kada ćemo dobiti tužbeni zahtjev koji još nijesmo dobili. Naravno ostaviće se određeni period kada se priprema odgovor na tužbu i sve dalje aktivnosti. Kada je posrijedi druga arbitraža takođe je formirano Arbitražno vijeće, još nemamo dinamiku aktivnosti ni tužbeni zahtjev, praktično smo na samom početku", objasnio je Vujović.

Predsjednik Radne grupe zadužene za arbitražni spor smatra da prodaja KAP-a ne može uticati na sporove.

"Mislim da to ne može uticati, što se tiče CEAK-a oni su do sada podnijeli mnoge tužbe, mnoge su već odbijene i odbačene kao neosnovane, ne tiče se ovih postupaka i ne može uticati na to apsolutno. A nije ni uputno ni sa naše strane ni sa strane CEAK-a koji čini mi se da to zloupotrebljava da se u postupku arbitražnom daju komentari o ishodu. Tako da od CEAK-a vjerovatno možemo očekivati više drugih tužbi kao što je bilo do sada vezano za sami postupak uvođenja stečaja, mislim da su te tužbe neosnovane. U svakom slučaju svaka od tih tužbi je procesuirana i odrađivaće se u skladu sa propisima", kazao je Vujović za radio Antena M.

On je napomenuo da će Radna grupa uraditi sve što je u njenoj nadležnosti.

"Naš odnos prema tužbama će zavisiti od sadržaja tužbe. U samoj pripremi odgovora ćemo procijeniti vrijeme i način hoćemo li i kada ići sa protivtužbom, ali to je sve tek pred nama", zaključio je Vujović.

Izvor: antenam.net; foto: pobjeda.me

Portal Analitika