Društvo

Ministri poljoprivrede o sprječavanju poplava u savskom slivu

ivanovic
N
a Ministarskom sastanku o regionalnoj saradnji zaštite od poplava u slivu rijeke Save, koji se održava u Beogradu, biće razmatrane najbolje mogućnosti zajedničkog djelovanja država kako bi se spriječile ili ograničile opasnosti.

Ministri poljoprivrede o sprječavanju poplava u savskom slivu
Portal AnalitikaIzvor

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović, kako je saopšteno iz tog resora, učestvuje danas na Ministarskom sastanku.

„Ministri i drugi visoki predstavnici država u slivu rijeke Save (Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore) razmatraće na ovom skupu najbolje mogućnosti zajedničkog djelovanja kako bi se spriječile ili ograničile opasnosti od poplava u tom slivu, a samim tim smanjile štetne posledice“, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Intenziviranje regionalne saradnje u toj oblasti, kako su naveli, izbilo je u prvi plan nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile savske države i koje su za posledicu imale ljudske žrtve i ogromnu materijalnu štetu.

Skup se organizuje u okviru Međunarodne komisije za sliv rijeke Save (Savska komisija), tijela koje se, na nivou zemalja regiona, već osam godina bavi upravljanjem vodama crnomorskog sliva. Njene članice su sve države bivše Jugoslavije, osim Makedonije.

Crna Gora, na čijem području se nalazi nekoliko rijeka koje pripadaju slivu Save, učestvuje u radu te Komisije, po osnovu memoranduma o saradnji potpisanog u Podgorici 9. decembra prošle godine. (Mina)

 

Portal Analitika