Društvo

Glavni grad: Trim bar u Tološkoj šumi od aprila nelegalno radi

1606toloska-suma
P
G biro je saopštio da će biti uklonjen privremeni ugostiteljski objekat "Trim bar" u vlasništvu Joka Čelebića, koji od aprila ove godine nelegalno radi i ubira prihode. Kako su kazali u toku je projekat "Revitalizacija park šume Tološi", koji Glavni grad realizuje u saradnji sa Crnogorskim Telekomom, i stoga je potrebno uklanjanje objekta.

Glavni grad: Trim bar u Tološkoj šumi od aprila nelegalno radi
Portal AnalitikaIzvor


U Glavnom gradu podsjećaju da je Čelebiću isteklo odobrenja za postavljanje kioska i ljetnje bašte, kojih se, kako tvrde, nije pridržavao i dok su bila validna.



"Čelebić ne samo da već dva mjeseca izbjegava obavezu da ukloni kiosk kafe bara i baštu, za koje mu zbog planiranih i već početih radova na obogaćivanju ponude u Tološkoj šumi, nijesu produžena odobrenja, nego je, što sa žaljenjem konstatujemo, u cilju sticanja većeg profita nelegalno zauzeo i gotovo duplo veću površinu zemljišta u odnosu na onu koja mu je ranije bila odobrena", kaže se u saopštenju.



Oni naglašavaju da Čelebić obmanjuje javnost navodeći da ima sve dozvole za lokal i da je radio u skladu sa zakonom.



Komunalna policija Glavnog grada utvrdila je, 14. aprila, da Čelebić nema odobrenje za baštu, a 22. aprila da nema odobrenje ni za kiosk, i naložila mu da sam ukloni objekte ukoliko u zakonskom roku ne pribavi odbrenje, što nije učinio.



"Nakon što je okončana zakonska procedura, Komunalna policija je 11. juna pristupila administrativnom izvršenju rješenja o uklanjanju objekata, ali je Čelebić, uz pomoć većeg broja lica iz svog lokala, nezakonito spriječio da to uradi, služeći se kako sam ističe, „"svim sredstvima” da ostane u Tološkoj šumi", ističe se u saopštenju.



U Glavnom gradu su pozvali Čelebića da se prijavi na javni oglas koji će biti raspisan za korišćenje novog savremenog ugostiteljskog objekta koji će se izgraditi u okviru projekta revitalizacije Tološke šume.



"Naravno, njegovo očekivanje da ima prednost na tenderu nije u skladu sa zakonom, na isti način na koji ne bi bilo u skladu da bilo ko drugi ima prednost, u šta on navodno sumnja. Uvjereni smo da se građani Podgorice, a posebno ljubitelji prirode i rekreacije, raduju novim sadržajima u Tološkoj šumi“, kaže se u saopštenju.



Radovi su počeli izgradnjom bunara i postavljanjem ograde, a nastaviće se narednih dana kada se stvore uslovi za to, uklanjanjem postojećeg kioska i bašte.



"Glavni grad je podršku ovom projektu očekivao i od medija, pa zato čude tekstovi kojima se, objavljivanjem samo netačnih navoda vlasnika nelegalnog lokala, sugeriše da se Tološka šuma dalje ne uređuje. Uprkos tome, ovaj projekat će biti završen, jer je pokrenut sa namjerom da se izađe u susret često ponavljanim željama velikog broja građana, o čemu su i mediji izvještavali", zaključuju u Glavnom gradu.

foto: montenegro.travel

Portal Analitika