Društvo

NVO 4 Life: Čas prevencije rizičnih ponašanja

Izvi3
N
VO 4 Life u sklopu kampanje „Mjesec borbe protiv droge“, 14.06. 2014. godine, u Tološkoj šumi organizovala čas prevencije rizičnih ponašanja i zloupotrebe droga za članove Izviđačkog odreda “Njegoš”, iz Podgorice.

NVO 4 Life: Čas prevencije rizičnih ponašanja
Portal AnalitikaIzvor

Predavanje je bilo radioničarskog tipa, te  je osmišljeno tako da djeca i mladi aktivno učestvuju i na taj način daju doprinos samoj aktivnosti, kao i sistematizaciji svog znanja o ovom problemu.  Predavanju je prisustvovala i gospođa Ljiljana Raičević, direktorka NVO “Sigurna ženska kuća”, koja je kroz iskustvo iz oblasti kojom se bavi skrenula pažnju na podledice koje problem narkomanije sa sobom nosi.

Članovi stručnog tima 4 Life su izviđače upoznali  sa uzrocima ulaska u problem zavisnosti, kao i  posljedicama zloupotrebe droga. Oni  su tokom časa pokazali veliku zainteresovanost za proširenje znanja i informacija iz ove oblasti, postavljanjem pitanja stručnom timu i iznošenjem svojih mišljenja o problemu bolesti  zavisnosti.

Poseban segment predavanja bio je usmjeren na značaj koji ima porodica u riješavanju problema  bolesti zavisnosti, kao i značaj porodice kao najznačajnijeg protektivnog faktora. Djeca i mladi, članovi Izviđačkog odreda, pokazali su zainteresovanost za pohađanje ovakve vrste preventivnih aktivnosti, te je izvjesno da će se saradnja sa njima nastaviti.

Nakon završene radionice, djeci i mladima je podijeljen promotivni materijal NVO 4 Life-a, sa kratkim porukama upućenim djeci i roditeljima, koje za cilj imaju prevenciju ulaska u problem zavisnosti.

Portal Analitika