Društvo

Kako navija vaš horoskopski znak

1406navijanje
D
ok su Bikovi, Strijelci i Jarčevi filozofi među navijačima, Rakovi, Škorpije i Blizanci malo vrište, a malo jauču. Lavovi, Vodolije i Ovnovi su oni kojima su sudije uvijek krive.

Kako navija vaš horoskopski znak
Portal AnalitikaIzvor

Ovnu je sudija za sve kriv: Tipičan Ovan utakmicu gleda na tri centimetra od TV-a, zaklanjajući pritom pogled svima oko sebe. Vatreni je navijač koji u svakom potezu vidi šansu za preokret ili gol, a do kraja utakmice potroši sve živce. Lako ga ponese euforija, a sudija koji donese upitnu odluku, na njegovom je „tapetu“ narednih nedjelju dana. Šanse da Ovan izgubi glas za vrijeme utakmice su 99,9 odsto.

Bik ima bolji plan od trenera: Pripadnike ovog znaka slobodno bismo mogli nazvati trenerima, jer oni navijanju pristupaju, barem po svom shvatanju, s više znanja od običnih smrtnika. Brzo poziva na red sve oko njega koji ne shvataju u čemu je problem u igri, stručno to objašnjava i nudi rješenja. Kod dobrih rezultata kaže „jesam vam rekao da će tako biti“. Isto to kaže i kod loših.

Blizanci u utakmici promene 20 raspoloženja: Nokti u zubima, čips u kosi i pivo proliveno kraj njega, tipičan je opis pripadnika ovog znaka dok prati važne utakmice. Emotivno se unose čak i u ono što ih pretjerano ne zanima, jer ih lako povede euforija mase. Sposobni su da plaču od sreće i tuge, viču, a potom malo i da filozofiraju. Čini se da se oni ponekad potroše i više od igrača na terenu.

1406navijanje1

Rak eksplodira na kraju: Pripadnici ovog znaka trude se da većinu utakmice provedu u smirenom i staloženom tonu, pa će tako i smirivati one oko sebe da bi mogli bolje da čuju komentatora. Ipak, u određenom momentu njihova samokontrola popušta, pa su sposobni da ustanu i deru se dok ne ostanu bez vazduha. A uvijek pronađu nekoga koga će od igrača hvaliti, kao i onog na koga će svaliti krivicu za sve loše poteze.

Lav je zaluđeni navijač: Ovo nije Svjetsko prvenstvo, ovo je marš za oslobođenje - to je doživljaj navijača pripadnika ovog znaka. Na suprotnoj strani terena nalaze se mrski suparnici koje treba pokoriti, a njihov je doživljaj kao da se porazom smanjuje ugled i čast njih samih. Od svih pripadnika zodijaka, njima najviše prorade patriotski osjećaji, a loš rezultat lako objašnjava zavjerom sudija koji su se zbog bilteralnih odnosa i novca okrenuli protiv njihove ekipe.

Djevica zadržava optimizam: Pripadnici ovog znaka u gledanje utakmice ulaze smireno, uvjeravajući sami sebe kako su veće šanse za poraz nego dobitak. Sve vrijeme smiruje one oko sebe, baca fraze poput „lopta je okrugla“, „neka najbolji pobijedi“ i slično. Ako se njihove crne prognoze ostvare, niko nije nesrećniji od njih i danima terorišu ljude tugom koju osjećaju. Ako njihov tim pobijedi, i dalje su smireni, samo žešće nazdravljaju.

1406navijanje2Vage kalkulišu: Ovaj tip navijača prije utakmice proverava sastav druge ekipe, njihove povrede i poziciju, a potom prelazi u kalkulacije oko mogućeg ishoda. U načelu su pravedni i više se ljute na igrače nego na sudije, a najponosniji su kada o svom tim čuju pohvale stranih komentatora. Isto tako, u navijanje ulaze i osvetnički raspoloženi ako se njegov tim prije utakmice potcijeni: „Evo vam ga sad!!!“

Škorpija je u stanju i da zaplače: Pripadnici ovog znaka nisu imuni na masovnu euforiju i entuzijastični su navijači koji većinu utakmice provedu vrišteći. Kao dodatan poriv za navijanje, služi im listić za kladionicu u džepu. Udaraju se po glavi ako njegov tim pogriješi, a kod lošeg rezultata se drže kao da im je umro bliski član porodice. Mogu i da zaplakaču, ali i da dobiju čir na želucu.

Strijelci imaju svoju filozofiju: Pripadnici ovog znaka su vjerni navijači koji nemaju potrebu da to i ističu, ali će vjerno dokazati praćenjem svoje reprezentacije gdje god mogu. A ako ništa drugo, otići će na obližnji trg da gledaju utakmicu. Dobro poznaju igrače, uvjereni su u svoju superiornu procjenu ko je dobar, a ko ne i sposobni su 20 minuta da raspravljaju s onima kojima gledaju je li bio ofsajd.

1406navijanje3Jarac je znalac: Pripadnici ovog znaka su poput Bikova: tipični filozofi koji nema šta ne znaju o fudbalu, fer pleju ili šansama njegove ekipe. Najveći užitak im je da objašnjavaju to nekome ko zna manje od njih, a time se osjećaju kao da su i oni dio ekipe na terenu. Ako njegov tim pobjeđuje, naručuju ture; u protivnom, naručuju uz psovke i pritom slušaju druge navijače kako bi se s njima upustili u raspravu.

Vodolija je pesimista koji se nada: Pripadnici ovog znaka, kao i Djevice, u utakmicu ulaze s isforsirano pesimističnim stavom, kako bi se što manje razočarali. Glavni su u organizovanju savršenog praćenja utakmice - najvećeg platna za projektor, gomile grickalica i nekoliko gajbi piva „da se nađe“. Utakmicu kao da gledaju iz prikrajka, a tek ako njegov tim pobijedi, potpuno se opuštaju. Sudije su im često krive, a vrlo su domišljati u izmišljanju nadimaka za njih, kao i za loše igrače.

Ribe zanovetaju: Pripadnici ovog znaka mogu da budu vatreni navijači u srcu, ali to baš i ne pokazuju svojoj okolini. Svi koji ih vide doživjeće ih kao dosade, jer stalno prigovaraju na apsolutno sve na terenu. Prigovaraće i na komentare komentatora, ali to je samo njihova okupacija i odbrambeni mehanizam kojim smanjuju stres od iščekivanja rezultata.

(Izvor: B92.net)

Foto: damancd.com, guim.co.uk, colourbox.com, weinbergerlawgroup.com

Portal Analitika