Društvo

Danas akcije davanja krvi

1406krv
U
svim centrima za transfuziju krvi danas će, od osam do 12 sati, biti organizovane akcije davanja krvi za sve zainteresovane građane, najavljeno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Danas akcije davanja krvi
Portal AnalitikaIzvor

Ta humanitarna organizacija i Zavod za transfuziju krvi, u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, danas će obilježiti Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, pod sloganom „Dajte krv za one koje daruju život“.

„Ove godine tema kampanje je posvećena ženama, majkama koje donose novi život na svijet, a koje usljed mogućih teških komplikacija na porođaju i gubitka velikih količina krvi, gube život“, kaže se u saopštenju CKCG.

Prema njihovim riječima, namjera je da se, udruženim radom volontera Crvenog krsta i stručnog osoblja Zavoda za transfuziju krvi, posebna pažnja posveti informisanju građana o potrebama za krvlju.

„Takođe, želja je da se motivišu građani da razmisle o humanom činu dobrovoljnog davanja krvi, kojim darujući dio sebe spasavaju mnoge živote i time postaju dio porodice dobrovoljnih davalaca krvi“, naveli su iz CKCG.

Volonteri te organizacije i osoblje Zavoda za transfuziju krvi informisaće danas građane od deset do 13 sati o tome gdje, kada i kako mogu dati krv, odgovarati na njihova pitanja i dijeliti im promotivni materijal na štandovima u Delti i na Rimskom trgu.

Portal Analitika