Društvo

VLAHOVIĆ: Mediji i novinarstvo prožimaju cjelokupno društvo

DSC06680
M
inistarka nauke Sanja Vlahović kazala je da novinarstvo i mediji danas, više nego ikada u istoriji čovječanstva, prožimaju cjelokupno društvo.

VLAHOVIĆ: Mediji i novinarstvo prožimaju cjelokupno društvo
Portal AnalitikaIzvor

U Bijelom Polju se od 13 do 15. juna održava Druga međunarodno naučno-stručna konferencija Mediji i PR na temu ''Novinarstvo - kriza profesije”.

Vlahović je, na otvaranju konferencije istakla da su se razvojem nauke, a posebno informaciono - komunikacionih tehnologija, novinarstvo i mediji značajno promijenili.

"Pored ostalih aspekata o kojima će na ovoj naučnoj konferenciji biti raspravljano, novinarstvo i medije treba sagledati sa dva aspekta. Sa jedne strane, uticaj novih multimedijalnih tehnologija čini vijesti i informacije dostupnijim nego ikada, pa stoga one predstavljaju važan segment u kreiranju mišljenja, obrazovnom procesu mladih generacija ali, kroz uticaj na donosioce odluka i važan faktor u kreiranju strategija u svim sferama života. Sa druge strane, takav uticaj medija i novinarstva kao profesije, dovodi i do veće odgovornosti onih koji informacije i vijesti plasiraju i kreiraju. Ne smijemo zaboraviti da su nauka i tehnologija vrijedno oruđe, ali i opasno oružje u rukama onih koji ih koriste. Stoga je i u ovoj sferi potrebno sagledati etičku komponentu kreiranja i plasiranja informacija i vijesti“, istakla je u svom govoru Vlahović.

Na konferenciji u Bijelom Polju učestvuje 70 naučnika i novinara iz 13 država.

Organizator ove konferencije je Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore, dok su pokrovitelji Ministarstvo nauke Crne Gore, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Agencija za elektronske medije Crne Gore.

 

Portal Analitika