Društvo

KRIVOKAPIĆ: Crna Gora vječno zahvalna Voju Rašoviću

VojoRasovic1306
P
redsjednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić uputio je, povodom smrti Vojislava Rašovića, dugogodišnjeg predsjednika i jednog od osnivača Crnogorskog kulturnog društva u Torontu i Kanadi, telegram saučešća njegovoj porodici.

KRIVOKAPIĆ: Crna Gora vječno zahvalna Voju Rašoviću
Portal AnalitikaIzvor

''Crnogorska gruda je ostala bez svog sina koji je i preko okeana, u bijelom svijetu, čuvao i promovisao Crnu Goru i njenu bogatu baštinu. Vojo je bio jedan od rijetkih koji su vazda bili uz svoju i jedinu Crnu Goru i okupljali sve one sa zajedničkom ljubavi prema domovini'', naveo je Krivokapić u telegramu.

Predsjednik Skupštine je ocijenio da je Crna Gora Rašoviću vječno zahvalna, ''uz obavezu da podsjeća nove naraštaje i generacije kako se štiti i predstavlja svoja domovina''.

''Njegova ljubav prema Crnoj Gori ostaće vječno upamćena. Crnogorci u Sjevernoj Americi su ostali bez svojeg istinskog prijatelja, a Crna Gora bez svog ambasadora kulture i identiteta. Pronađite u njegovom životnom putu toplinu koja će vam dati snagu i ublažiti prazninu koja je nastala njegovim odlaskom'', poručio je Krivokapić.

Rašović, dobrotvor Crnogorske pravoslavne crkve i jedan od osnivača Crkvenog odbora CPC u Kanadi. Preminuo je 8. juna u Torontu u 77. godini.

Portal Analitika