Društvo

“Združeni napor 2014”: Saradnjom protiv sajber napada

Combined_Endeavor
P
otrebno je intenzivno raditi na integraciji svih kapaciteta u cilju uspješne realizaacije odbrane od sajber napada koji ne poznaju granice i u tom smjeru treba planirati i realizovati buduće aktivnosti.To je ocijenjeno na kraju planske konferencija za vježbu "Združeni napor 2014" koja je održana u Budvi, prenosi RTCG.

“Združeni napor 2014”: Saradnjom protiv sajber napada
Portal AnalitikaIzvor

 

Načelnik Odjeljenja za operacije i obuku u Generalštabu Vojske Crne Gore pukovnik Jovica Kaluđerović se zahvalio svim učesnicima na ukazanom povjerenju za održavanje planske konferencije u Crnoj Gori, za najveću vježbu u oblasti informaciono-komunikacionih sistema (IKS) i naglasio značaj ujedinjavanja snaga u oblasti IKS: tehničkih kapaciteta, znanja i edukacije iz ove oblasti.

Direktor vježbe potpukovnik Mark Vud zahvalio je Crnoj Gori na naporima koje su ostvarili za uspješno održavanje planske konferencije i pozitivno ocijenio doprinos koji Crna Gora daje u realizaciji aktivnosti u organizaciji NATO i PzM.

"Tokom konferencije realizovani su svi planirani zadaci i izvršene sve potrebne pripreme za uspješno održavanje vježbe koja će biti održana od 28. avgusta do 12. septembra 2014. godine u američkoj vojnoj bazi Grafenvir u Njemačkoj", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Predstavnici 35 zemalja (članica NATO i Partnerstva za mir) i tri organizacije (NATO, SEEBRIG, MNC NE brigada) složili su se da treba intenzivno raditi na integraciji svih kapaciteta u cilju uspješne realizacije odbrane od sajber napada koji ne poznaju granice i u tom smjeru treba planirati i realizovati buduće aktivnosti.

Portal Analitika