Kultura

Zatvoren 5. Telekom UnderhillFest

1306undrhill
P
roglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada Maslačak u Narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović“ sinoć je zatvoren peti Telekom UnderhillFest.

Zatvoren 5. Telekom UnderhillFest
Portal AnalitikaIzvor

Film „Gangster te voli“ hrvatskog autora Nebojše Slijepčevića nagrađen je kao najbolji dokumentarac po mišljenju publike i žirija u regionalnoj konkurenciji.

- Dragi prijatelji, meni je žao što ove godine nijesmo uspjeli da dođemo na meni najdraži festival u Podgorici, a pogotovo mi je žao danas, kada sam saznao da smo dobili nagradu žirija. Ali, tu smo, u Splitu, gdje smo žiri nekog drugog festivala, tako da je to stvarno bilo nemoguće... Želim se zahvaliti svima, posebno organizatorima. Hvala što ste odabrali u jakoj konkurenciji baš naš film za glavnu nagradu – rekao je u direktnom uključenju reditelj nagrađenog filma

1306undrhill1Producentkinja Vanja Jambrović je dodala:

- Dobili smo i još jedan Maslačak - od publike. Publici stvarno hvala što su uživali u našem filmu. Nama nema nište draže nego kad znamo da negdje tamo, gdje mi nismo, publika uživa u našem filmu. Stvarno, hvala vam.

Nagrađeni filmovi su i „Slika koja nedostaje“ Ritija Pana iz Kambodže, „Slatkica i bokser“ Zakarija Hajncerlinga i „Pogrebnika“ Dragana Nikolića.

Veče je zatvoreno prikazivanjem filmova van zvanične konkurencije – „Priče koje kazujemo“ Sare Poli i „Neka beskrajna sloboda“ rediteljke Marije Perović.

1306undrhill3
Portal Analitika