Društvo

Rasvijetljeno pet krađa, uhapšeno šest lica

haps
S
lužbenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova su rasvijetili pet imovinskih delikata, počinjenih u Rožajama i Podgorici, za koja je osumnjičeno šest lica. Od tih šest lica policijski službenici su na licu mjesta zatekli i lišili slobode tri, saopšteno je iz Uprave policije.

Rasvijetljeno pet krađa, uhapšeno šest lica
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje rasvijetili su tri krivična djela – oduzimanje vozila, teška krađa i teška krađa u pokušaju. Oni su, zbog sumnje da su ih počinili, lišili slobode A.M. (18), N.Š. (17) i D.H. (14) iz Rožaja, dok se za M.M. (16), takođe iz Rožaja, traga.

Osnovano se sumnja da su N.Š, A.M, D.H. i M.M, u noći između 07. i 08. juna 2014. godine, u Rožajama otuđili putničko motorno vozilo „VW Golf II“, vlasništvo A.Š. iz Rožaja. Oni su se potom, kako se sumnja, navedenim vozilom odvezli u Budvu, gdje su vozilo ostavili na jednom parkingu budući da su ispraznili rezervoar, a potom su otuđili drugo vozilo, takođe „VW Golf II“, vlasništvo Z.M. iz Užica – Republika Srbija. Njih četvorica su se potom, sumnja se, drugim otuđenim vozilom dovezla do Rožaja.

A.M. i N.Š. su, kako se sumnja, navedeno otuđeno vozilo, vlasništvo državljanina Srbije, koristili prilikom izvršenja krivičnog djela teška krađa u pokušaju, počinjenog 10. juna 2014. godine na štetu N.K. iz Rožaja. Policijski službenici su ih zatekli u obijanju porodične kuće N.K. u Rožajama, nakon čega su se ova dva lica dala u bjekstvo. Službenici OB Rožaje su sustigli N.Š, a u brzo su lišili slobode i A.M.

Osumnjičeni N.Š, A.M. i D.H. su, uz krivične prijave, privedeni Osnovnom državnom ružiocu u Rožajama. Krivičnom prijavom obuhvaćen je i M.M. za kojim se traga.

Službenici CB Podgorica rasvijetlili su dva krivična djela iz ove oblasti – tešku krađu i tešku krađu u pokušaju.

Oni su identifikovali i lišili slobode S.M. (24), rođenog u SR Njemačkopj, nastanjenog u Kosovskoj Mitrovici, zbog sumnje da je počinio KD teška krađa, na štetu M.M. iz Podgorice. Sumnja se da je S.M, 31. maja 2014. godine oko 23,45 časova, prišao oštećenoj u ulici Bratstva i jedinstva u Podgorici i pitao je koliko je sati. Kada je ona pogledala na sat, S.M. je, kako se sumnja, iskoristio taj momenat da joj istrgne zlatni lanac sa vrata, a potom se udaljio. On je, 04. juna 2014. godine, uz krivičnu prijavu predat Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici.

Službenici CB Podgorica su nadležnom tužiocu podnijeli i krivičnu prijavu protiv B.P. (31) iz Podgorice. On je osumnjičen da je počinio tešku krađu u pokušaju na način što je, 15. maja 2014. godine oko 15,30 časova, pokušao da obije vrata vozila „VW Golf“, koje je bilo parkirano iza objekta Kliničkog centra u Podgorici, u čemu je spriječen od strane policijskog službenika. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu predat tužiocu na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika