Kultura

Boris Liješević laureat nagrade „Bojan Stupica“

0104borisLijesevic
N
ajugledna i najznačajnija nagrada za pozorišnu režiju "Bojan Stupica" - za 2013. godinu pripala reditelju Borisu Liješeviću za predstavu "Čarobnjak" Fedora Šilija, Somborskog pozorišta, prenosi beogradski Blic.

Boris Liješević laureat nagrade „Bojan Stupica“
Portal AnalitikaIzvor

Liješević je trideseti po redu laureat ovog vrijednog priznanja Udruženja dramskih umetnika Srbije. Nagrađen je za najbolju režiju u konkurenciji 14 premijerno izvedenih predstava izvedenih u profesionalnim pozorištima.

Žiri je juče donio jednoglasnu odluku, a radio je u sastavu: glumica Tanja Bošković, prethodni laureat - rediteljka Iva Milošević koja je i predsjedavala žirijem, glumac Milan Caci Mihailović, reditelj Dragoslav Šilja Todorović i dramaturg i dramski pisac Željko Hubač.

Nagrada "Bojan Stupica" se sastoji od plakete sa likom Bojana Stupice, rad akademskog vajara Stevana Bodnarova, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Dodjelu Nagrade finansijski podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

 

Portal Analitika