Društvo

Kampanji "Budi odgovoran" prva nagrada na takmičenju u Vašingtonu

1306vasingtonnagradaok
N
acionalno udruženje vladinih službenika za komunikacije Sjedinjenih Američkih Država (NAGC) dodijelilo je javnoj kampanji „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%” Prvu nagradu u kategoriji Mobilnih komunikacija na godišnjem takmičenju „Blue Pencil & Gold Screen Awards", saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva finansija.

Kampanji "Budi odgovoran" prva nagrada na takmičenju u Vašingtonu
Portal AnalitikaIzvor

Ova prestižna nagrada dodijeljena je kampanji iz Crne Gore u konkurenciji najboljih komunikacionih projekata koje su ove godine kandidovale američke javne institucije na federalnom, državnom i lokalnom nivou.

Pobjednička statua uručena je koordinatoru kampanje iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Vuku Vujnoviću na svečanosti u Nacionalnom pres klubu u Vašingtonu, rano jutros po našem vremenu.

„Ovaj uspjeh prije svega dugujemo odgovornim građanima koji su ne samo pomogli nadležnim organima da se bolje i efikasnije bore protiv sive ekonomije, već i preusmjerili značajan iznos novca iz sive zone u društveno dogovorne svrhe. Takođe, ovu nagradu dijelimo sa našim partnerima iz Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Kancelarije UNDP-a u Crnoj Gori i Britanske ambasade u Podgorici, bez čijih naprednih akademskih znanja, stručne i finansijske podrške ova kampanja ne bi bila moguća“, naveo je Vujnović.

Obrazlažući razloge za dodjelu ovog značajnog priznanja, predsjednik NAGC Džon Veriko je istakao da je žiri bio impresioniran uspjehom sa kojim je Vlada Crne Gore uspjela da objedini resurse i znanja koja postoje u crnogorskom društvu i motiviše građane da se uključe u rješavanje jednog ovako važnog i osjetljivog ekonomskog pitanja.

Nagrađena kampanja sprovodi se u okviru projekta „Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije“, koji Vlada Crne Gore realizuje u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u Podgorici, Kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori i Britanskom ambasadom u Podgorici.

Nacionalna asocijacija vladinih službenika za komunikacije (NAGC) osnovana je 1975. godine u Vašingtonu i jedina je nacionalna strukovna mreža vladinih službenika za komunikacije na federalnom, državnom i lokalnom nivou u Sjedinjenim Američkim Državama.

Članovi NAGC su službenici za komunikacije američke javne administracije koji se u svom radu rukovode najvišim etičkim i profesionalnim standardima komuniciranja između javnih institucija i građana.

Portal Analitika