Društvo

M:tel partner Bedem festa

1106bedem_fest
B
edem fest i kompanija m: tel potpisali su ugovor o partnerstvu. To je najavljeno na današnjoj konferenciji za medije, čiji je povod bila inicijativa NVO „Pro Futuro”,  inače organizatora Bedem festa, da se određeni iznos novčanih sredstava opredijeli za potrebe osnivanja muzičkog orkestra članstva Saveza slijepih Crne Gore.
M:tel partner Bedem festa
Portal AnalitikaIzvor


Ovu inicijativu podržala je kompanija M: tel i na taj način je uspostavljeno partnerstvo sa Bedem festom.



Ispred NVO „Pro Futuro” obratio se Petar Šundić, izvršni direktor pomenute NVO i izvršni direktor Bedem festa.



On je izrazio zahvalnost prisutnim predstavnicima medija na odzivu i istakao da je ponosan na činjenicu da je ideja o neophodnosti zaštite i unapređivanja ljudskih prava osoba sa invaliditetom konačno našla svoj izraz u konkretnoj saradnji sa kompanijom M: tel, koja je bez rezervi prihvatila inicijativu Bedem festa i tako dala svoj doprinos u afirmaciji lica sa oštećenjem vida.



Takođe je ukazao na činjenicu da je ovo tek početak aktivnosti koje će se preduzimati u pravcu stvaranja uslova za dostojan život pripadnika vulnerabilnih grupa (lica sa fizičkim i mentalnim poteškoćama u razvoju), a da je Bedem fest sjajna prilika da se o ovom pitanju sprovedu konkretne radnje kroz konkretne aktivnosti i da se u tom smislu neće ostati na nivou retorike, te da je saradnja sa kompanijom M: tel upravo primjer takvih težnji i nastojanja.



Takođe se ukratko osvrnuo na istorijat Bedem festa i na to kako je ovaj događaj zahvaljujući veoma velikom trudu, entuzijazmu, volonterizmu, strpljenju, ljubavi prema Nikšiću, Crnoj Gori, umjetnosti i slobodi konačno stekao zavidnu reputaciju. Dokaz za to je činjenica da je uvršten u „Program podrške razvoju kulture u Nikšiću” koji je Opština Nikšić potpisala sa Ministarstvom kulture za period 2014-2018. godina.



Milivoje Cerović, direktor marketinga, prodaje i brige o korisnicima u kompaniji M: tel je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je kompanija M: tel prihvatila ideju Bedem festa da određeni dio novčanih sredstava bude usmjeren u pravcu podrške osnivanja muzičkog orkestra članstva Saveza Slijepih Crne Gore.



On je istakao da  time kompanija M: tel pokazuje društvenu odgovornost u sredini u kojoj djeluje kao i solidarnost sa potrebama lica sa invaliditetom (u ovom slučaju konkretno osoba sa oštećenjem vida). Veoma je važno da (na žalost i veoma često pripadnici marginalizovanih grupa) ne budu zaboravljeni i da je jako važno preduzimati aktivnosti koje imaju za cilj poštovanje dostojanstva i ličnosti osoba sa invaliditetom, te da je u tom smislu kompanija M: tel isključivo motivisana tom potrebom i prihvatila inicijativu Bedem festa.



Takođe je ukazao na činjenicu da kompanija M: tel već duži vremenski period ostvaruje kontinuitet u pravcu donacija u različitim sferama života i da je taj segment veoma bitan aspekt poslovanja kompanije.



Istovremeno je ukazao da je to negdje i obaveza svih u Crnoj Gori i pozvao i ostale subjekte da se priključe  sličnim akcijama koje imaju za cilj afirmaciju boljeg života svih u Crnoj Gori, a naročito onih kojima je to negdje i najpotrebnije – osoba sa invaliditetom.



On je takođe istakao da kompanija M: tel nikako neće stati na ovoj aktivnosti već će nastojati da i u narednom periodu nastavi sa politikom



Izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore Goran Macanović izrazio je zahvalnost  Bedem festu i  kompaniji M: tel i ukazao na činjenicu da je to jako lijep gest ne samo u materijalnom smislu koliko u smislu motivacije osoba sa oštećenjem vida. Ovakve aktivnosti pokazuju da postoje subjekti u Crnoj Gori kojima je stalo da osoba sa oštećenim vidom.



On je istakao da je riječ o ponovnom aktiviranju orkestra članstva Saveza slijepih Crne Gore, a da je taj orkestar u prošlim vremenima imao zavidnu reputaciju u smislu kvaliteta i broja nastupa i da se nada da će novooformljeni orkestar nastaviti dobrim stopama svojih prethodnika.



Takođe je ukazao da će opredijeljena sredstva biti iskorišćenja u pravcu kupovine instrumenata koji trenutno nedostaju i da će tako bar za sada biti zaokružen proces oformljivanja orkestra, a najavio je da će u mjesecu julu u okviru Saveza biti organizovana svečanost na kojoj će pomenuti orkestar imati priliku i da se predstavi svojim radom.



Ana Martinović, PR Menadžer u kompaniji M: tel istakla je posebnu važnost društvenog konteksta ovakvih akcija i da je zadovoljstvo preduzimati radnje koje imaju pozitivne efekte i reperkusije kada je riječ o životu osoba sa invaliditetom.



Osim ove aktivnosti, ona je istakla da kompanija M: tel veoma dinamično sprovodi i druge aktivnosti u drugim sferama života, a da je ono što je najsvježije upravo akcija nagrađivanja gimnazijalaca u Crnoj Gori koji su postizali najbolje rezultate i koji su dobotnici luče A.



Nakon završnih riječi pristupilo se svečanom potpisivanju ugovora o partnerstvu između Bedem festa i kompanije M: tel.



Petar Šundić je najavio da će se jubilarni, peti po redu Bedem fest održati prvog vikenda u septembru i da će ove godine po prvi put zbog ogromnog interesovanja bendova iz regiona trajati tri večeri (5,6 i 7.septembar).



Takođe je najavio da će se po prvi put u Crnoj Gori promotivni materijal festa štampati i na brajevom pismu, kao i da će jedan od učesnika Bedem festa biti član Saveza Slijepih Crne Gore koji će na vrlo autentičan način izvodi kompozicije francuskog instrumentaliste Jaen Michelle Jarra.



Nakon uspješne prezentacije na 23. Jadranskom sajmu turizma u Budvi, planirale su veoma raznovrsne aktivnosti u cilju promocije Bedem festa, a da će mediji o tome biti naknadno obaviješteni.



Partibrejkersi, Rambo Amadeus su objavljeni nosioci line-upa, ali da se sprema još iznenađenja koja će naići na oduševljenje brojne publike.

Portal Analitika