Podgorica

Zaposleni u upravi Glavnog grada priznali Mugoši da im se ništa ne duguje

1106podgorica
Z
aposleni u organima uprave Glavnog grada koji su podnijeli tužbe zbog navodnog zakidanja u isplati zarada, na današnjem sastanku sa gradonačelnikom Podgorice dr Miomirom Mugošom saglasili su se sa tvrdnjom gradske uprave da im se po tom osnovu ništa ne duguje, navodeći različite pojedinačne i lične razloge zbog kojih su formalno podnijeli tužbe, saopštio je PG biro.

Zaposleni u upravi Glavnog grada priznali Mugoši da im se ništa ne duguje
Portal AnalitikaIzvor


Glavni grad je od 2008. do juna 2013. isplaćivao zarade za 33 odsto veće u odnosu na zarade zaposlenih u državnoj upravi, a u periodu nakon toga za 17 odsto veće, što su i podnosioci tužbi priznali.



“Tokom cijelog tog perioda sredstva u budžetu planirana su po vrijednosti koeficijenta koja je bila veća od one na državnom nivou za 63,3 odsto do juna 2013. godine, a od tada za 47,4 odsto”, navodi PG biro..



Današnji sastanak je održan na inicijativu Sindikalne organizacije organa lokalne uprave Glavnog grada, koja je donijela zaključak da zaposleni u organima uprave u periodu od 2008. do 2014. godine nijesu pretrpjeli bilo kakvu materijalnu štetu.



Protiv nekoliko presuda koje je sud donio u korist zaposlenih, ne cijeneći da li je stvarno nastupila šteta po njih, već samo da li je primijenjen određeni koeficijent, Glavni grad je podnio ustavnu žalbu.



“Gotovo svi zaposleni su tokom dugog i otvorenog razgovora sa gradonačelnikom naveli da su ih za pokretanje tužbe motivisali razlozi koji nisu u vezi sa konkretnim obračunom zarada, već se uglavnom odnose na različite slučajeve iz prethodnih godina u kojima, kako ocjenjuju, “nijesu ostvarili ono što su  svojim radnim angažmanom zaslužili””, kaže se u saopštenju.

foto: www.skyscrapercity.com

Portal Analitika