Društvo

Vježbom do mirnog rješavanja sukoba

1106sukob
U
skladu sa impulsom unutrašnje promjene mijenja se spoljni svijet. Kreirajte drugačiju sliku osobe sa kojom ste u sukobu i razriješite svoje probleme.

Vježbom do mirnog rješavanja sukoba
Portal AnalitikaIzvor

U današnje vrijeme sukoba i čestih razmirica, kada vas neko potrese ili pomjeri iz centra, važno je da se sjetite ljubavi i taj konflikt će se sam riješiti. Duhovni vodič i autor brojnih knjiga o duhovnom razvoju, Toni Samara predlaže sljedeću vježbu:

Pronađite mjesto u kom se osjećate prijatno i lezite ili sjedite. Udahnite duboko u područje srca. Polako udahnite i izdahnite. Kako izdišete, otpustite sve frustracije, stres i ljutnju. Zamislite i osjetite prisustvo osobe koju najviše volite kako vam se približava, širi ruke i smije vam se.

Osjetite ljubav i toplu senzaciju koju osjećate prema toj osobi dok joj uzvraćate osmijehom i zagrlite je. Sada vizualizujte kako se ta osoba mijenja u drugu osobu sa kojom biste najviše voljeli da riješite sukob.

Pogledajte kako vam se osmjehuje na isti način, otvorite svoje srce da vam i ta osoba bude jednako draga. Nemojte dopustiti da vam se vrate negativne misli i emocije. Sve vrijeme neka vam srce bude otvoreno za osjećanja koja imate prema osobi koju najviše volite (ponovite to nekoliko puta ako vam je teško) i nastavite da se vraćate slici osobe sa kojom želite da riješite sukob. Iznenadićete se kako će vaše srce lako osjetiti emociju, ali kako će vaš um (ego) vraćati na negativno.

Čim prevladate ovu sabotažu, osoba koju ste izabrali za razrješenje sukoba imaće prema vama otvoren most promjene jer ste u sebi promijenili sliku te osobe. Kroz ovu vježbu naučićete da promjena počinje iznutra i spoljnji svijet se mijenja u skladu sa impulsom unutrašnje promjene.

Izvor: lovesensa.rs; foto: bizjournals.com

 

Portal Analitika