Društvo

Bogdanović govorio na Cetinjskom parlamentarnom forumu

1006bogdanovicok
G
radonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović obratio se danas na Cetinjskom parlamentarnom forumu, na kojem je glavna ovogodišnja tema “Žene u biznisu”. Tokom drugog dana Foruma, kojem je ove godine prisustvovao veliki broj učesnika iz zemalja regije, predstavnika parlamenata više država, te međunarodnih organizacija, gradonačelnik Bogdanović govorio je o ulozi jedinica lokalne samouprave u procesu podsticanja ženskog preduzetništva.

Bogdanović govorio na Cetinjskom parlamentarnom forumu
Portal AnalitikaIzvor

On je predstavio primjer Prijestonice Cetinje, odnosno projekat “Razvoj ženskog preduzetništva u Prijestonici Cetinje”, dodajući kako je on već rezultirao brojnim benefitima.

- Naša gradska uprava je sa posebnom pažnjom tretirala pitanje podrške ženskom preduzetništvu. Tako smo prije dvije godine, uz snažnu podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj i Ministarstva za ljudska i manjinska prava, pokrenuli dugoročan projekat „Razvoj ženskog preduzetništva na Cetinju“. Iako je riječ o periodu u kojem se osjećalo snažno djelovanje globalne finansijske krize, odlučno smo postavili cilj da sprovedemo program kroz koji ćemo, prije svega, ohrabriti i osposobiti dio naših sugrađanki da kroz sopstvene inicijative otpočnu bavljenje biznisom, čime istovremeno utičemo i na smanjenje nezaposlenosti u našem gradu- istakao je Bogdanović.

(cetinje.me)

Portal Analitika