Abiznis

Prošao aneks ugovora za "Sveti Stefan"

0906odbor
S
kupštinski Zakonodavni odbor podržao je prijedlog odluke o prihvatanju aneksa ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža Budva i predlogu odluke o prihvatanju drugog aneksa ugovora o zakupu hotela Sveti Stefan i Miločer.

Prošao aneks ugovora za "Sveti Stefan"
Portal AnalitikaIzvor

Za ovu odluku su glasali poslanici DPS-a i većina iz Demokratskog fronta. Velizar Kaluđerović iz SNP-a bio je protiv, a razlog za takvu odluku je bilo to što je Džavid Šabović iz SDP-a bio uzdržan.

"U ugovoru o zakupu vi poturate mogućnost prodaje dijela vlasništva teritorije na koju se odnosi ugovor o zakupu", kazao je na sjednici odbora Emilo Labudović iz DF-a.

"Ne smatram da je niko nikom iz stare Vlade nove marže poturio i da je Vlada poturila. Nije to ambicija da se zemljište prodaje, već da se zemljište izdaje“, pojasnio je ministar turizma Branimir Gvozdenović.

Aneksom ugovora, koji je na odboru dobio zeleno svijetlo, predlaženo je da se kompaniji Adriatik propertis, zakupcu Svetog Stefana i Miločera produži zakup za 12 godina na 42, a za Kraljičinu plažu sa 30 na 90 godina.

U prijedlogu se navodi da je Adriatik ukazala na izmijenjene okolnosti koje nijesu postojale u trenutku potpisivanja ugovora o zakupu, a tiču se otkrivanja ostataka crkve zbog koje je kasnio završetak radova na bloku 25 na ostrvu Sveti Stefan.

Osim produženja zakupa Adriatik propertis traži i umanjenje zakupnine za 30 odsto, promjenu ugovora za Kraljičinu plažu kojim se dozvoljava prodaja vila u vlasništvu uz plaćanje državi naknade za zemljište.

Zakupac želi i da skrati period obaveznog funkcionisanja hotela sa 11 na osam mjeseci u toku godine kao i regulisanje pitanja korišćenja plaža.

izvor: rtcg.me

Portal Analitika