Društvo

Otvoren mini-festival “Nauka u pokretu”

0906sanja
M
inistarka nauke Sanja Vlahović danas je u Gimnaziji “Niko Rolović” u Baru svečano otvorila mini-festival “Nauka u pokretu”, koji je organizovala Fondacija za promociju nauke PRONA. Pored prisutnih đaka i profesora ove škole, manifestaciji su prisustvovali predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević i predsjednik PRONE prof. dr Jovan Mirković.

Otvoren mini-festival “Nauka u pokretu”
Portal AnalitikaIzvor

Ministarka Vlahović je pozdravila sve prisutne, ističući značaj nauke u svakodnevnom životu omladine.

“Danas smo ovdje sa vama, kako bi prof. Mirković i njegov tim pokazao šta je zapravo nauka i koje vam ona mogućnosti otvara. Nauka je nešto što omogućava da odgovorite na sve one nedoumice, a da usput sebi i okruženju postavite sijaset novih pitanja, koja će vas odvući u neke nove horizonte, u nova istraživanja. Znam da je školska godina pri kraju, ali neka ovaj mini-festival bude početak jedne nove priče u kojoj će vam nauka otvoriti nova vrata, zainteresovati vas za nove svjetove i učiniti da jedan njen dio možda u životu bude i vaša preokupacija” - kazala je Vlahović.

Četvrti mini-festival “Nauka u pokretu” bio je organizovan od 5-9 juna 2014. godine, u pet crnogorskih gradova: Šavnik, Žablja, Pljevlja, Plužine i Bar.

0906sanja2
Program projekta “Nauka u pokretu” sastoji se od eksperimenata, predavanja i video prezentacija, koji je osmišljen sa ciljem da ukaže na primjenljivost nauke u svakodnevnom životu, kao i da mladima otvori perspektive za dalji profesionalni razvoj. Cilj ovog projekta je unaprijeđenje naučne pismenosti mladih u Crnoj Gori.

Ovaj projekat je podržala Vladina komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, a program se realizuje u partnerstvu sa Ministarstvom nauke i Ministarstvom prosvjete.

Portal Analitika