Društvo

Brajović sa predstavnicima Barske plovidbe: Do kraja septembra dva nova broda

0906Brajovic
M
inistar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sastao se danas sa predstavnicima Barske plovidbe, Radovanom Orlandićem predsjednikom Odbora direktora i Dušanom Đurišićem tehničkim direktorom koji prati izgradnju novih brodova u kineskom brodogradilištu.

Brajović sa predstavnicima Barske plovidbe: Do kraja septembra dva nova broda
Portal AnalitikaIzvor

Ppovod za razgovor su optimističke najave realizacije kreditnog aranžmana sa Kinom i izgradnja dva nova broda tipa bulk carier za potrebe ove kompanije.

Iz Ministarstva saobraćaj i pomorstva navode da je Đurišić istakao da aktivnosti teku u skladu sa dinamikom koja je i predviđena ugovorom. Prvi brod „Bar“ porinut je u more polovinom maja i sada slijede testovi na moru, što je standardna procedura prije primopredaje broda, a koja je predviđena za kraj avgusta tekuće godine. Prema riječima tehničkog direktora kontinuirana kontrola izvođenja radova i saradnja sa menadžmentom brodogradilišta presudna je za poštovanje rokova i sami kvalitet izvođenja  radova.

„Što se tiče drugog broda  porinuće je predviđeno za kraj juna mjeseca, a nakon probne vožnje to jest testova na moru i ovaj brod će biti spreman za primopredaju krajem septembra ove godine“, navode iz ministarstva na čijem je čelu Ivan Brajović.

Predsjednik Odbora direktora Barske plovidbe Radovan Orlandić je potvrdio da postoji interesovanje unajmitelja za nove brodove ovog tipa.

Ministar Brajović je naglasio da je dosadašnjom saradnjom sa „Polly“ grupom i kineskim brodogradilištima veoma zadovoljan, kao i pozitivnim vijestima koje stižu iz Kine, a takođe je veoma važno da menadžment kompanije nastavi i pregovore o unajmljenu novih brodova.

Ministar je takođe istakao da se realizacijom ovog aranžmana nastavlja obnova crnogorske pomorske flote.

 

Portal Analitika