Društvo

U akciji "Kvart" uhapšeno više osoba

0906hapsenje
P
ripadnici Uprave policije su u akciji zaplijene droge "Kvart" uhapsili tri osobe iz Podgorice, jednu iz Bijelog Polja i jednu iz Rožaja. Policijska akcija „Kvart“ se sprovodila više mjeseci, a bila je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba za koje se sumnja da su se bavile krijumčarenjem i prodajom opojnih droga heroin i marihuana tipa skank, kao i tableta „Subuxon“. Drogu su stavljali u uličnu prodaju i krijumčarili u ZIKS Podgorica radi daljeg stavljanja u promet.

U akciji "Kvart" uhapšeno više osoba
Portal AnalitikaIzvor

U krijumčarskom lancu, kako se sumnja, bili su Rožajac Rijad Fetahović (24) i Podgoričanin Mihailo Velašević (27), zatim Podgoričani Veselin Radović (26) i bivši službenik ZIKS-a Đuro Mugoša (23), kao i Bjelopoljac nastanjen u Podgorici Željko Joksimović (25). Svi oni osumnjičeni su za trgovinu drogom, dok se Velaševiću i Radoviću na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Svi oni predati su zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici.

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i stanari zatvora u Spužu: Božo Čeko (23), Ivica Nešković (31), Nikola Markuš (31), Danilo Kovačević (26) i Ivan Novaković (36). Svi oni su iz Podgorice.

- Policijski službenici su jutros, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese šest stanova i drugih prostorija na području Podgorice i Rožaja, prilikom kojih su pronašli i oduzeli oko 60 gr heroina, više komada tableta „Subuxon“ koje se nalaze na listi opojnih droga, više predmeta koji služe za mjerenje i pakovanje opojnih droga, dva pištolja u ilegalnom posjedu, više komada municije različitog kalibra, više putničkih motornih vozila za koja se sumnja da su korišćena prilikom izvršenja krivičnog djela, i više mobilnih telefona za koje se sumnja da su ih osumnjičeni koristili, soapšteno je iz Uprave policije.



Osim toga, tokom pet aktivnosti koje su policijski službenici prethodnih mjeseci sprovodili u okviru policijske akcije „Kvart“, pronađeno je i oduzeto i oko pola kilograma heroina, oko dva kilograma skanka, oko 900 grama smješe koja služi za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na težini i 310 tableta „Subuxon“.



Kako je saopštila Uprava policije, službenici su, sprovodeći operativne mjere i radnje na terenu, ostvarili profesionalnu i efikasnu saradnju sa Zavodom za izvršenje krivičnih sankcija Podgorica, što je rezultiralo identifikovanjem nalogodavaca krijumčarenja opojnih droga, kao i lica koje je tokom izvođenja policijske akcije bilo zaposleno kao službeno lice u ZIKS-u a za koje se sumnja da je povezano sa trgovinom tableta „Subuxon“.

foto: novatv.mk

Portal Analitika