Društvo

VLAHOVIĆ: UDG prepoznao da se ulaganjem u istraživanja ostvaruje društveni napredak

0906Vlahovic
Spoj biznisa i nauke treba da doprinese razvoju našeg društva i razvoju konkurentnosti naše države“, kazala je ministarka nauke Sanja Vlahović na potpisivanju Ugovora o dodjeli naučno-istraživačkog granta u vrijednosti od 337.000 eura na Univerzitetu Donja Gorica (UDG).

VLAHOVIĆ: UDG prepoznao da se ulaganjem u istraživanja ostvaruje društveni napredak
Portal AnalitikaIzvor

Vlahović je izjavila da joj je „veliko zadovoljstvo da danas zapravo na jednom od univerziteta imamo priliku da ispunimo jednu od ideja kojima se Ministarstvo nauke i Vlada Crne Gore vode kada je politika naučnih istraživanja u pitanju“ i dodala da je u pitanju spoj biznisa i nauke, kao i eliminisanje barijera koje postoje u tom segmentu.

„Ideja je da napravimo da nauka, naučna istraživanja i inovacije podstaknu razvoj i konkurentnost naše države i njenog privrednog sistema“, objasnila je Vlahović.

Ministarka nauke je kazala da je ulaganje finansijskih sredstava u laboratorije i projekte koji inovacije dovode do konkretnih proizvoda i usluga najbolji način za ostvarenje ideja koje je zacrtalo ministarstvo na čijem je čelu, kao i Vlada.

Vlahović je zahvalila rektoru UDG-a profesoru Veselinu Vukotiću, koji je kako je rekla, prepoznao napor da se ulaganjem u naučna istraživanja ostvaruje napredak u društvu.

Ona je dodala da institucija na čijem je čelu Vukotić prepoznaje težnju Ministarstva nauke da politiku rada razvija u tri pravca i to: povećanje nivoa naučno-istraživačkih kapaciteta, pristupanje Crne Gore velikom Međunarodnom okviru za nauku, te spoj biznisa i nauke.

Ministarka nauke čestitala je Univerzitetu Donja Gorica „na prepoznavanju jednog od ključnih elemenata u našem društvu koji bi trebalo da predstavlja podstrijek za njegov razvoj, a to je da kreativnost, inovacije i mladost budu temelj naše budućnosti".

 

 

 

 

Portal Analitika