Abiznis

Skupština o realizaciji zaključka za KAP

0906kap
S
kupština će, na zasjedanju koje počinje sjutra, raspravljati o realizaciji zaključka donijetog krajem prošle godine koji se odnosi na Kombinat aluminijuma (KAP).

Skupština o realizaciji zaključka za KAP
Portal AnalitikaIzvor


Tim zaključkom su Vlada i Državna revizorska institucija (DRI) obavezani da postupe po tri tačke zaključaka iz aprila prošle godine, koji ni u jednom dijelu nijesu ispoštovani.



Tim zaključcima bilo je predviđeno da se formira stručni tim sastavljen od domaćih i međunarodnih eksperata koji su do 20. oktobra prošle godine morali da podnesu Skupštini na usvajanje Studiju dugoročne održivosti i razvoja aluminijumske industrije u Crnoj Gori.



Jedan od neispunjenih zaključaka je bio i da se obezbijede svi neophodni uslovi za puno poštovanje zakonskih i obaveza predviđenih kolektivnim ugovorom prema zaposlenima u KAP-u i Rudnicima boksita, kao i za izmirenje postojećih obaveza nastalih na zakonu zasnovanim pravima iz radnog odnosa.



Tim zaključcima DRI je imala obavezu i da, u skladu sa zakonom, napravi reviziju dugova KAP-a i da o tome podnese poseban izvještaj Skupštini i Vladi do 31. maja prošle godine.



Predlog zaključaka koji su podnijeli poslanici Socijalističke narodne partije (SNP), kojim se Vlada i DRI obavezuju da postupe po tri tačke aprilskih zaključaka, Skupština je usvojila 27. decembra prošle godine.

foto: in4s.net

Portal Analitika