Društvo

U posljednje dvije i po godine 31 ubistvo

0406ubistva
U
Crnoj Gori je u posljednje dvije i po godine počinjeno 31 ubistvo, od kojih do sada ravijetljeno 26, dok se na rješavanju pet ubistava radi, saopšteno je iz Uprave policije.

U posljednje dvije i po godine 31 ubistvo
Portal AnalitikaIzvor


Iz Uprave policije su agenciji MINA kazali da je od početka ove godine u Crnoj Gori počinjeno šest ubistava, od kojih su četiri kvalifikovana kao teška. Od četiri teška ubistava, kako je objašnjeno, jedno je počinjeno na štetu dvije osobe.


"Od ovih šest krivičnih djela rasvijetljena su četiri, dok policijski službenici preduzimaju intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju dva ova krivična djela", rekli su iz Uprave policije.

U ovoj godini do sada nijesu rasvijetljena ubistava Milorada Tamburića koje je počinjeno u februaru u Tivtu i teško ubistvo Vinetua Strugara i Milutina Radovića koje je počinjeno prije pet dana u Podgorici.

Prema podacima Uprave u prošloj godini počinjeno je devet ubistava, od koji su četiri kvalifikofana kao krivično djelo teško ubistvo.

"Od devet ovih krivičnih djela do sada je rasvijetljeno sedam, dok se preduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju dva krivična djela", naveli su iz Uprave.

Do sada nijesu riješena dva ubistva iz prošle godine – Darka Bugarina počinjeno u junu u Kotoru i Stefana Đukića iz novembra 2013. godine u Baru.

U 2012. godine počinjeno je 16 ubistava, od kojih su pet kvalifikovana kao teška, deset kao ubistvo i jedno kao ubistvo djeteta pri porođaju.

Iz Uprave policije agencij saopšteno je da je od 16 ubistava rasvijetljeno 15 dok se na rješavanju ubistva Vidaka Vorotovića koje je počinjeno u decembru 2012. godine u Nikšiću, radi.

Iz Uprave policije ističu da je jedna od prioritetnih aktivnosti u radu policijskih službenika rasvjetljavanje ubistava koja se vode po nepoznatom počiniocu, tako da su policijski službenici intenzivno angažovani na rješavanju ovih krivičnih djela, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom.

Izvor iz policije navodi da je stopa kriminaliteta u našoj državi 9,5 i jedna je od najnižih u Evropi.

Izvor: Mina

Portal Analitika