Kultura

Crnogorska delegacija na predstavljanju projekta “ArTVision” u Bariju

0406bariartvision
P
rojekat „ArTVision – a.live.art.channel“ u kojem participira crnogorsko Ministarstvo kulture sa partnerima iz Italije, Albanije i Hrvatske, biće sjutra javno prezentovan u Bariju.

Crnogorska delegacija na predstavljanju projekta “ArTVision” u Bariju
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom će u ime crnogorskog ministarstva govoriti Dragica Milić, generalna direktorka Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture. Uz nju, projekat i njegove dosadašnje rezultate će prezentovati i Franćesko Palumbo, direktor Sektora za politiku promocije teritorije, znanja i talenata regije Pulja, ujedno lider projekta, zatim Silvija Godeli, savjetnik za Mediteran, kulturu i turizam italijanske regije Pulja, Ledija Mirakaj, generalna direktorka u Ministarstvu kulture Republike Albanije, Marina Medarić, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Republike Hrvatske i Marija Tereza De Gregorio, direktorka Sektora za kulturu regije Veneto.

Uslijediće okrugli sto na temu „Umjetnost u akcji - vizija mladih“, na kojem će učestvovati Sehad Čekić, prodekan Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, koji je tehnički partner u projektu „ArTVision“. Moderator sesije biće Roberto Lakarbonara, likovni kritičar i kustos iz Italije.

Iz Ministarstva kulture je najavljeno da će na bilateralnim sastancima projektnih menadžment timova, koji će biti održani istog dana, predstavnici partnerskih institucija razgovarati o realizovanim aktivnostima i definisati strategiju i pravac razvoja budućih aktivnosti.

U projektu „ArTVision“ iz Crne Gore učestvuju Ministarstvo kulture, Fakultet dramskih umjetnosti kao tehnički partner, i Radio Televizija Crne Gore koja je pridruženi partner.

Portal Analitika