Abiznis

KENEDI: Gradnja golf terena sa 18 rupa krajem godine

Novosel__Kenedi
U
koliko sve bude išlo planiranom dinamikom, krajem godine u Tivtu će početi izgradnja modernog golf terena sa 18 rupa, najavio je vlasnik Boka Grupe Džon Gvozdenović Kenedi, prenosi RTCG.

KENEDI: Gradnja golf terena sa 18 rupa krajem godine
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik opštine Tivat Ivan Novosel održao je danas radni sastanak sa predstavnicima kompanije Boka Grupa, na čelu sa vlasnikom Džonom Gvozdenovićem Kenedijem.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika opštine, tokom jednočasovnog sastanka, predstavnici Boka Grupe su novom predsjedniku opštine prezentovali koncept razvoja golf igrališta i svih pratećih sadržaja na lokalitetu nekadašnjeg poljoprivrednog dobra "Montepranzzo".

Kenedi je kazao da je u pitanju projekat koji se najbrže razvija imajući u vidu da je detaljni urbanistički plan za pomenuti lokalitet donešen u roku od jedne godine od preuzimanja lokaliteta, dok će Master plan uz odgovarajuću reviziju biti završen za 4 do 6 nedjelja.

"Ukoliko sve bude išlo planiranom dinamikom, krajem godine se očekuje i početak radova na I fazi, odnosno izgradnji modernog golf terena sa 18 rupa", istakao je Kenedi.

On je naglasio da će ovo biti prvi golf teren na ovom prostorima koji će biti primljen u PGA (Proffesional Golf Association) odnosno profesionalnu golf asocijaciju.

"Na taj način, na ovom terenu steći će se mogućnost održavanja i prestižnih međunarodnih golf turnira i dolazak renomiranih golf igrača", navodi se u saopštenju.

Kompanija Boka Grupa će ovaj projekat u potpunosti uskladiti sa zahtjevima u pogledu zaštite životne sredine i očuvanja tipično mediteranskog ambijenta, a Kenedi je obećao da će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti i društvenoj odgovornosti, te konkretnim finansijskim podsticajima kada je u pitanju sponzorstvo sportskih i kulturnih manifestacija, te pomoć socijalno ugroženim kategorijama u opštini Tivat.

Predsjednik opštine Ivan Novosel je zahvalio predstavnicima Boka Grupe i Kenediju na posjeti, i saopštio da je zadovoljana najavljenom dinamikom i konceptom razvoja ovog projekta koji će Tivat u narednom periodu zasigurno svrstati među elitne golf destinacije u Evropi.

"Sagovornici su se usaglasili da se ovakvi sastanci češće održavaju i u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Portal Analitika