Abiznis

Atlas banka: Nije bilo zakonskog osnova za suspendovanje licence

0306atlas
A
tlas banka ostaje pri svim navodima koje je saopštila crnogorskoj i široj javnosti, a to je da zakonskog osnova za suspendovanje licence i uveđenja privremene uprave od strane CB Ruske Federacije apsolutno ne postoji. A da je tako, potvrdila nam je i poznata ruska advokatska kancelarija “Justina” koju je Atlas banka angažovala za zastupanje pred Arbitražnim sudom u Moskvi-navodi se u saopštenju Atlas banke.

Atlas banka: Nije bilo zakonskog osnova za suspendovanje licence
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali iz ove banke, elemantarno bankarsko pravo je da Bankom upravlja menadžment banke, da je za pomenuti period upravljao ruski menadžmet, protiv kojeg su ranije pokrenute prekršajne prijave i da Duško Knežević nikada nije bio u menadžmentu i rukovodio Atlas bankom Moskva.

-Prije pokretanja postupka pred Arbitražnim sudom u Moskvi, Atlas banka se obratila advokatskoj kancelariji, “Justina” iz Moskve radi dobijanja pravnog mišljenja da li je u konkretnom slučaju bilo zakonskog osnova za donošenje Rješenja Centralne banke Ruske Federacije. U Pravnom mišljenju koje je potpisao predsjednik Advokatske kancelarije “Justine”, ,Burobin Viktor Nikolaevic, specijalista za bankarsko i finansijko pravo, koje je Atlas banka dobila i čije navode prenosimo, između ostalog stoji, da su detaljno razmotrili cjelokupnu dostavljenu dokumetaciju na osnovu koje se sa sigurnošću može utvrditi da je Centralna banka Ruske Federacije, suprotno bankarskim propisima i dobroj bankarskoj praksi suspendovala licencu Atlas banke Moskva i da po njihovom mišljenju nema zakonskog osnova za oduzimanje licence. Istovremeno predlažu da se pokrene postupak pred Arbitražnim sudom u Moskvi radi poništavanja navedenog Rješenja. Tužba će biti predata Arbitražnom sudu u Moskvi u zakonskom roku-navodi se u saopštenju Atlas banke.

Podsjećamo, Centralna banka Ruske federacije (CBRF) oduzela je prošlog mjeseca licencu za rad Atlas banci u Moskvi zbog nepoštovanja zakonskih procedura te države i sumnje da je sumnjivim transakcijama iznijeto oko devet milijardi rubalja (oko 180 miliona eura).

Portal Analitika