Društvo

U Baru promocija monografije “Crmnica-ličnosti”

0306bar
P
romocija knjige naslovljene “Crmnica-ličnosti” biće održana sjutra u sali Dvorca kralja Nikole u Baru, sa početkom u 19 sati.

U Baru promocija monografije “Crmnica-ličnosti”
Portal AnalitikaIzvor

Knjiga je četvrti, završni dio kompleksnog projekta o ovom kraju sa ciljem da se predstave ljudi koji su svojim djelom i ukupnim stvaralaštvom ostavili neizbrisive tragove ne samo na crnogorskom, nego i na širem prostoru. Knjiga je svojevrstan enciklopedijski zbornik, i obuhvata, po kriterijumima redakcije i savjeta monografije, 1336 znamenitih crmničkih ličnosti, od kojih je 125 žena.

Urednik monografije je dr Branislav Marović, koji će govoriti na promociji, a publici će se obratiti još nekoliko znamenitih Crmničana - general Špiro Niković, dr Svetozar Savić, novinar i publicista Čedo Lješević, kao i dr Goran Sekulović i publicista Marjan Mašo Milić.

Stihove o Crmnici govoriće Rajko Joličić, koji je takođe zastupljen u ovom djelu, dok će medijatorka programa biti Vesna Šoškić.

U četvrtak, na istom mjestu i u istom terminu, nastupa britanska grupa “Ananda”.

“Ananda” je grupa muzičara koji dolaze iz različitih krajeva Velike Britanije. Svoju muziku zasnivaju na kompozicijama Šri činmoja, “čovjeka mira, umjetnika, pisca i pjesnika”, i izvode na gitari, harmonijumu, buzukiju, sintisajzeru i bubnjevima. Pjevaju na bengaliju, jeziku poznatom po svojoj poetskoj ljepoti.

Foto: montenegro.travel

Portal Analitika