Društvo

Počela berba breskvi

0306breskva13julok
U
Plantažama „13. jul“, koje su počele berbu bresaka sve do kraja avgusta, očekuju oko 1.150.000 kilograma ovog voća.

Počela berba breskvi
Portal AnalitikaIzvor

„Zasadi bresaka prostiru se na površini od 83,5 hektara.Kvalitet i prinos breskve ove godine su izuzetno dobri“, kazao je za Pobjedu koordinator za biljnu proizvodnju u Plantažama Radonja Šoškić.

Ovogodišnja berba bresaka je počela kao i prošle u istom periodu, mada je ovogodišnji kvalitet mnogo bolji.

„Sorta je bolje obojena, plodovi su mnogo krupniji i može da se transportuje bilo gdje, kvalitet će biti očuvan“, tvrdi Šoškić.

On je dodao da su primijenili biotehnička sredstva, koja su vjerovatno uticala da se plod očuva i bude kvalitetan.

„Ove godinje po pitanju plasmana forsiraćemo više prodaju u inostranstvu, naravno kada domaće tržište bude snabdjeveno. Zemlje u okruženju su prioritet: Srbija, Hrvatska, Slovenija, Austrija i Čehoslovačka“, istakao je Šoškić.

On je objasnio da je sorta early may crest najidealnija, a zadovoljava naše tržište, a potom hrvatsko i srbijansko.

Kvalitet je, kaže on, zaista na dobrom nivou, čak su karakteristike po knjizi ispoštovane.

Iz menadžmenta Plantaža Pobjedi su saopštili da se svježa breskva može kupiti u maloprodajnim objektima kompanije „13. jul Plantaže“ kao i u objektu tržnica i pijaca Tržni centar Mall of Montenegro, a od 2. juna i u TC Bazar po cijeni od 1,50 eura po kilogramu.

Kupci zainteresovani za kupovinu količine preko 500 kg mogu kontaktirati Službu domaće prodaje na broj telefona 020/658-030. Veleprodajna cijena za ove količine je 1,30 eura po kilogramu, kazali su iz menadžmenta kompanije.

(CDM)

Portal Analitika