Društvo

Zavidni rezultati na putu ka NATO-u

0206Daf
C
rna Gora ostvarila je zavidne rezultate na putu ka punopravnom članstvu u NATO-u, kazao je nerezidenti izaslanik odbrane Kanade u Crnoj Gori, potpukovnik Pol Daf tokom oproštajne posjete Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Zavidni rezultati na putu ka NATO-u
Portal AnalitikaIzvor

Odlazeći vojni izaslanik Daf sastao se sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane Crne Gore Bojanom Šarkićem i načelnikom štaba Generalštaba VCG pukovnikom Zoranom Lazarevićem.

Kako je saopšteni iz Ministarstva odbrane državni sekretar Bojan Šarkić zahvalio je potpukovniku Dafu na ličnom doprinosu koji je pružio tokom svog mandata u jačanju saradnje između dvije zemlje.

Naglasio je da je podrška Kanade na crnogorskom putu evroatlantskih integracija od izuzetne važnosti. Šarkić je uvjeren i da će Crna Gora  i u narednom periodu biti posvećena daljem razvoju saradnje u oblasti odbrane.

Pukovnik Lazarević zahvalio je Ministarstvu odbrane Kanade na pružanju mogućnosti učenja engleskog jezika za pripadnike Vojske Crne Gore, kao i ponudi obučavanja oficira VCG za obavljanje štabnih dužnosti.

Lazarević je istakao da su pomenuti kursevi posebno doprinijeli  razvoju sposobnosti pripadnika VCG i dostizanja određenog nivoa interoperabilnosti”, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika