Region

Ubijen vozač tramvaja u Sarajevu, radnici GSP povukli vozila iz straha za život

0206tramvaj
N
akon ubistva vozača tramvaja Armena Dulića, zaposleni Gradskog saobraćajnog preduzeća Sarajevo (GRAS) povukli su sva vozila iz saobraćaja i okupili se ispred kapije preduzeća, izjavio je potpredsjednik Sindikata komunalne privrede GRAS Rešad Hujdur.

Ubijen vozač tramvaja u Sarajevu, radnici GSP povukli vozila iz straha za život
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da su se vozači povukli iz bezbjednosnih razloga, jer se boje za svoj život i egzistenciju. Hujdur je dodao da saobraćaj danas sigurno neće biti uspostavljen, a da će vozači večeras odlučiti da li će sjutra profunkcionisati.

„Ljudi su ogorčeni na kantonalne vlasti. Osjećamo se kao građani trećeg reda. Ništa nemamo - ni zdravstveno, ni socijalno osiguranje, prebijaju nas na linijama“, ogorčen je Hujdur.

Dulić (37) je ubijen u mjestu Zovik, u Hadžićima kod Sarajeva, dok se vraćao kući sa posla. Nezvanično, do incidenta je došlo kada su se posvađali vozač autobusa i 60-godišnji Š.S, a u prepirku se uključio Dulić.

Federalni mediji navode da je Š.S. nožem u grudni koš nanio povrede D.A. nakon što su izašli iz autobusa na autobusko stajalište.

Povrijeđeni je autobusom prevezen u Dom zdravlja "Hadžići", gdje je prilikom ukazivanja ljekarske pomoći konstatovana smrt.

Ubica se udaljio sa mjesta događaja, a pronađen je na lokalitetu Gradac u Hadžićima, gdje je uhapšen i priveden u prostorije Četvrte policijske uprave. Uviđaj je u toku.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika