Društvo

Đukanović čestitao Renciju praznik

0206DjukanovicIta
P
redsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom Dana Republike Italije, čestitku predsjedniku Savjeta ministara te zemlje Mateu Renciju, navodi se u saopštenju Biroa za odnose s javnošću Vlade.

Đukanović čestitao Renciju praznik
Portal AnalitikaIzvor

"Posebno me raduje što mogu da konstatujem da veoma dobri odnosi i istorijsko prijateljstvo naših zemalja svoj najdublji iskaz danas imaju u međusobnom razumijevanju, podršci i sadržajnoj saradnji na svim poljima, kao i u intenzivnom političkom dijalogu”, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Uvjeren da evropska i evroatlantska perspektiva Crne Gore otvara značajne mogućnosti za buduća partnerstva dvije zemlje, premijer Đukanović je zahvalio na snažnoj podršci Italije našoj integraciji u Evropsku uniju i NATO.

"Uvjeren sam, takođe, da će italijansko predsjedavanje Evropskom unijom u drugoj polovini ove godine doprinijeti daljoj afirmaciji evropskog jedinstva i evropskih vrijednosti, te da će istovremeno dati snažan podstrek bržem kretanju Crne Gore i cjelokupnog regiona Zapadnog Balkana ka našem evropskom cilju", navedeno je u čestitki premijera Đukanovića.

Foto: atlasfondacija.me

Portal Analitika