Društvo

Pokrenuta akcija prikupljanja knjiga za tri srednje škole u Podgorici

20140530_182301
N
eformalna grupa đaka i profesora pokrenula je akciju obogaćivanja knjižnog fonda za tri srednje stručne škole u Podgorici: ETŠ “Vaso Aligrudić“, HTŠ „Spasoje Raspopović“ i SGGŠ „ing Marko Radević“. Akcija prikupljanja knjiga će trajati od od 2. do 6. juna.

Pokrenuta akcija prikupljanja knjiga za tri srednje škole u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Svaki učenik će za doniranu knjigu dobiti nagradni kupon sa kojim će učestvovati u lutriji. Nakon akcije prikupljanja knjiga biće upriličena završna manifestacija na kojoj će se organizovati i lutrija (12.juna), a donatori su obezbijedili vrijedne nagrade. Prva  nagrada- jednodnevni izlet Hidroelektrani „Perućica“ ili Termoelektrani „Pljevlja“, druga nagrada- dva tableta, treća nagrada-jednodnevna posjeta Hidrometeorološkom-seizmološkom zavodu CG i četvrta nagrada- besplatne jednomjesečne frizerske usluge.

Kako je rečeno Portalu Analitika cilj akcije jeste da se podigne nivo svijesti mladih ljudi o filantropiji.


- Želimo  da mladi povrate osjećanje pripadnosti istom društvu, dijeljenja dobra i zajedništva u istom vremenu, promovisanje solidarnosti, brige o drugima i kulture davanja. Glavni cilj  projekta je naučiti mlade ljude da mnogo toga zavisi od filantropije tj. od osjećanja pripadnosti istom društvu, dijeljenja dobra i zajedništva u istom vremenu, promovisanje solidarnosti, brige o drugima i kulture davanja. Nadamo se da će se realizacijom ovoga projekta podići nivo svijesti o filantropiji u našoj zajednici-kazali su organizatori akcije.



Finansijski pokrovitelj projekta je Fond za aktivno građanstvo (fAKT).

 

Portal Analitika