Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Podjela Rokšpedovih poslovnih prostora u zgradi “Vektre”: 11 prostora Inspekciji, a osam Ministarstvu ekonomije

Podjela Rokšpedovih poslovnih prostora u zgradi “Vektre”: 11 prostora Inspekciji, a osam Ministarstvu ekonomije

vektraok
V
lada Crne Gore donijela je odluku o podjeli “Rokšpedovih” poslovnih prostora u zgradi “Vektre”, shodno kojoj će Upravi inspekcija pripasti 11 poslovnih prostora, a Ministarstvu ekonomije osam.

Podjela Rokšpedovih poslovnih prostora u zgradi “Vektre”: 11 prostora Inspekciji, a osam Ministarstvu ekonomije
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo za informaciono društvo je, raspodjelom, dobilo dva poslovna prostora, koliko je pripalo i Ministarstvu za manjinska i ljudska prava. Dok su po jedan prostor dobili Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Generalni sekretarijat Vlade. Nije navedeno ko je dobio preostali poslovni prostor.

Podsjetimo, podgorička kompanija “Rokšped” ponudila je Vladi dvadeset i šest poslovnih prostora u zgradi “Vektre” ukupne površine 2.278 metara kvadratnih, u zamjenu za akcizni dug ove kompanije nastao do kraja 2012.godine. U pitanju su poslovni prostori upisani u listu nepokretnosti 1147 KO Podgorica.

Prema Ugovoru, koji je dostavljen Portalu Analitika, Rokšped je na kraju 2012. godine dugovao za poreze 2,12 miliona eura. Procijenjena vrijednost ovih poslovnih prostora, kako su se saglasile obje strane je 1,4 miliona eura.

U pitanju je , plaćanje dijela duga za akcizu na uvozne cigarete. U Vladi nije navedeno kako je moguće da se nagomila toliko veliki akcizni dug, niti kako je moguće prodati uvozne cigarete bez prethodno plaćenih akciza.

P.Z.

Portal Analitika